Simona Halep este una dintre vocile importante din tenis care s-a poziționat de partea campaniei de vaccinare. Campioana noastră a primit vaccinul Pfizer pe 24 februarie anul acesta, iar de curând s-a declarat fericită și în siguranță. Simo a fost infectată cu COVID-19 în toamna anului trecut, iar după ce s-a vindecat a afirmat clar că atunci când va avea posibilitatea se va vaccina împotriva acestui virus: "Da, sigur o sa ma vaccinez cand o sa fie posibil, fiindca vreau sa se termine odata cu aceasta pandemie", spune Simona Halep în noiembrie 2020.
"Au fost emoții, dar am venit cu sufletul deschis și sunt foarte bine acum. Am făcut vaccinul Pfizer. Consider că e spre binele tuturor acest vaccin și de aceea am hotărât să îl fac. Sper ca tot mai mulți oameni să se vaccineze. Trebuie să fac și rapelul, mă liniștește acest lucru, sunt mai în siguranță după acest vaccin. Dar o să fiu în continuare extrem de precaută. Dacă e singura cale să scăpăm de pandemie, e bine să faci vaccinul", a spus Simona Halep, după ce s-a vaccinat.

Nu toți tenismenii de top vor să fie vaccinați. Numele importante care sunt împotriva imunizării

Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 5 ORE
Până acum, dintre tenismenii de top, Simona Halep a fost cea mai vocală în privința vaccinului, dar sunt și tenismeni care nu au de gând să urmeze exemplul sportivei noastre. Primul care a afirmat că nu este de acord cu vaccinarea a fost chiar liderul mondial din ATP, încă de anul trecut, pe când vaccinul nu exista. Acum, la turneul de la Miami, alți tenismeni de top și-au spus punctul de vedere.
Printre cei care nu sunt de acord cu imunizarea anti-COVID-19 se regăsesc Elina Svitolina, Aryna Sabalenka, Andrey Rublev și Diego Schwartzman.
Elina Svitolina: "Mă gândeam să-mi fac vaccinul, dar câțiva prieteni mi-au spus să aștept puțin mai mult timp pentru a vedea ce se întâmplă. Bine, o să reduci efectul simptomelor dacă iei virusul, dar tot există o șansă ca mai apoi să fii testat pozitiv".
Aryna Sabalenka: "Până acum nu am încredere în acest vaccin. Nu știu, toată lumea a produs acest vaccin foarte rapid. Nu a existat foarte mult timp pentru testarea vaccinului ca să vadă toată lumea ce se poate întâmpla. Nu vreau ca familia mea să facă acest vaccin și nici ceilalți oameni la care țin".
Andrey Rublev: "Nu am primit niciun vaccin în viața mea și nu am avut nicio problemă de sănătate. Dacă pot alege, atunci nu mă voi vaccina. Mai mulți jucători poate că s-au imunizat deja, dar astea nu înseamnă că ai niciun privilegiu. Tot trebuie să stai închis în bulă la turnee".
Diego Schwartzman: "Nu îndrăgesc prea mult acest vaccin. Nu e o tradiție în familia mea să facem vaccinuri. Nu e o prioritate pentru mine, mai ales acum că în Argentina situația se înrăutățește. Se închid multe activități din nou și nu mă voi întoarce prea curând acolo".
În urmă cu un an, liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, spunea că se opune vaccinării și că nu vrea să fie obligat de nimeni să se imunizeze pentru a putea călători. Sârbul se temea încă din 2020 că ar putea fi condiționat să participe la turnee dacă nu va accepta să se vaccineze.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 11 ORE
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
IERI LA 10:37