În primă fază, Horia Tecău le convocase pentru meicul României cu Polonia pe Simona Halep, Gabriela Ruse, Irina Camelia Begu și Monica Niculescu. Din păcate, tricolorele nu se vor putea baza pe prima rachetă a României, Simona Halep, care va fi acum în locuită de Raluca Olaru, a anunțat miercuri contul oficial al competiției Billie Jean King Cup.
Simona Halep a avut un start de sezon admirabil, dar ascensiunea sa a fost oprită, din păcate, de o nouă accidentare serioasă. Sportiva noastră ar fi trebuit să joace la Miami, dar înainte de primul meci a anunțat că se retrage din cauza unei accidentări suferite la Indian Wells, unde a ajuns până în semifinale.
Tenis
Simona Halep se odihnește în România înainte de Roland Garros! Ce mesaj i-a transmis Mouratoglou
IERI LA 19:55

Simona Halep, OUT. Raluca Olaru IN pentru meciul cu Polonia din Billie Jean King Cup

Inițial, Simona a crezut că leziunea este ușoară, dar un control amănunțit a arătat că e vorba despre o ruptură la nivelul coapsei stângi, ceea ce implică o perioadă de refacere destul de lungă. Astfel, românca nu va juca nici la turneul de la Charleston și nici în meciul dintre Polonia și România, din barajul pentru calificarea în faza finală a Billie Jean King Cup.
CITEȘTE ȘI:
Polonia se va baza pentru meciul cu România de pe teren propriu cu următoarea echipă: Iga Swiatek (4 WTA), Magda Linette (62 WTA), Magdalena Frech (88 WTA), Alicja Rosolska (66 WTA de dublu) şi Maja Chwalinska (257 WTA). Căpitan nejucător: Dawid Celt. În acest moment, avantajul adversarelor noastre este evident.

România, meci de foc cu Polonia în Billie Jean King Cup

Meciul Polonia - România va avea loc în 15 şi 16 aprilie 2022, în deplasare, la Radomskie Centrum Sportu, din Radom, iar echipa câştigătoare va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 echipe din lume. Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.Pentru Horia Tecău, fostul mare jucător de tenis al României, meciul cu Polonia reprezintă debutul său în postura de căpitan-nejucător al echipei României.
România a pierdut ultimele două meciuri jucate în Billie Jean King Cup: 1-3 cu Italia (17 aprilie 2021) și 2-3 cu Rusia (8 februarie 2020). În prezent, înaintea partidei din deplasare cu Polonia, România se află pe locul 11 în clasamentul mondial, cu 747.77 puncte. Cel mai bun rezultat al României în competiție a fost calificarea în semifinale: edițiile din 1973 și 2019. În întâlnirile directe disputate până acum, Polonia conduce România cu 4-2.
Tenis
Ion Țiriac știe cum poate reveni Simona Halep în elita tenisului: "Să facă precum Cristina Neagu!"
IERI LA 14:09
Roland Garros
Bookmaker-ii nu o pot ignora pe Simona Halep la Roland Garros! Cotele pentru tabloul feminin
IERI LA 13:57