Dayana Yastremska a învins-o pe Ana Bogdan în runda inaugurală a turneului de la Lyon, după un thriller care a durat peste 3 ore. Românca a câștigat primul set cu 6-3, dar le-a cedat pe următoarele două la tie-break, cu același scor 9-7. Partida a fost una pe muchie de cuțit. Ana a ratat inclusiv două mingi de meci, una la 6-5 pentru ea în setul doi, iar cealaltă în tie-break-ul decisivului, după ce salvase în prealabil 3 șanse de meci consecutive ale adversarei.
În ciuda victoriei impresionante de pe teren, Yastremska a fost extrem de tristă la final și a izbucnit în plâns la interviul acordat pe teren. Motivul este lesne de înțeles, sportiva din Ucraina fiind afectată emoțional de războiul în care țara asa este angrenată în această perioadă.
"Îmi tremură mâinile. Am venit din țară afectată de război, unde se află familia mea. A fost foarte dificil din punct de vedere emoțional. Mi-aș fi dorit să fiu acum în țaa mea, dar tatăl meu a decis altceva.
Open 6ème Sens
Plecate din România, surorile Yastremska au jucat la Lyon în proba de dublu! Cum au apărut pe teren
28/02/2022 LA 16:40
Mulțumesc organizatorilor pentru wildcard, e o oportunitate mare pentru mine. Mulțumesc pentru sprijin, oamenii mi-au trimis mesaje de susținere și vă mulțumesc.
Trebuie să mă gândesc puțin, îmi cer scuze. Inima mea este acasă și mintea mea se luptă aici, așa că e foarte dificil să mă concentrez și să îmi găsesc echilibrul. Această victorie nu înseamnă nimic, având în vedere ce se întâmplă în țara mea.
Dar mă bucur că am putut lupta pentru Ucraina și sunt mandră de ucrainenii mei, sunt niște eroi. Nu știu ce să mai spun altceva, îmi pare rău", a declarat ucraineanca, citată de digisport.ro.

Dayana Yastremska a ajuns la Lyon după ce s-a refugiat inițial în România

Dayana Yastremska, sportivă care a fugit alături de sora ei mai mică din calea războiului din Ucraina, a ajuns inițial în România, . Mai apoi, Yastremska a plecat la București, de unde a zburat la Lyon pentru a evolua la turneul de 250 de puncte din Franța.
Ieri, surorile Yastremska au cedat în proba de dublu, iar azi, Dayana a revenit pe teren pentru meciul din primul tur cu Ana Bogdan. La intrarea pe teren, Yastremska a purtat pe umeri steagul Ucrainei. Ea a fost aplaudată în picioare de toți cei aflați pe marginea terenului și în tribune.
În turul secund de la Lyon, Yastremska va juca împotriva ibericei Cristina Bucsa, o jucătoare venită din calificări, care a reușit o mare surpriză în primul tur, eliminând-o pe favorita publicului, Alize Cornet (2-1 la seturi).
Roland Garros
Simona Halep, pe lista scurtă a celor mai bune jucătoare de zgură la Roland Garros
ACUM 2 MINUTE
Roland-Garros
Daniil Medvedev, calificare rapidă în turul 2 la Roland Garros! Rusul, victorie clară cu Bagnis
ACUM 13 MINUTE