Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dayana Yastremska, gest superb după finala pierdută la Lyon! Ce va face ucraineanca cu banii câștigați în Franța

Irina Aldea

Actualizat 06/03/2022 la 21:35 GMT+2

Dayana Yastremska, sportiva care a fugit din calea războiului din Ucraina prin România și a ajuns la Lyon grație unui wild card din partea organizatorilor, a cedat în ultimul act în fața chinezoaicei Shuai Zhang. La final, Dayana a anunțat ce va face cu premiul în bani câștigat în Franța.

Dayana Yastremska

Credit imagine: Getty Images

Dayana Yastremska, beneficiara unui wild card, a pierdut finala turneului de 250 de puncte de la Lyon. Adversara ei, Shuai Zhang, și-a respectat statutul de cap de serie (favorită numărul 8) și a cucerit titlul la Lyon, al treilea din cariera ei. Chinezoaica de pe locul 64 WTA s-a impus cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 47 de minute de joc.
Shuai Zhang mai câștigase în trecut titlul la Guangzhou, de două ori, în 2013 și 2017. Yastremska și Zhang se mai întâlniseră în circuit de două ori înaintea acestei partide, cele două împărțindu-și victoriile. Zhang a trecut la Lyon de Mladenovic, Rus, Diatchenko, Garcia și Yastremska. La ceremonia de premiere, Dayana a anunțat ce va face cu premiul în bani câștigat săptămâna aceasta la turneul din Franța.
CITEȘTE ȘI:

Dayana Yastremska a anunțat că va dona toți banii unei fundații din Ucraina

La ceremonia de premiere, Dayana Yastremska le-a mulțumit tuturor celor prezenți în tribune pentru susținere și a transmis că va dona banii câștigați la Lyon unei fundații din Ucraina: "A fost o săptămână foarte dificilă pentru mine, dar a fost un meci grozav, felicitări Shuai pentru victorie. Toată săptămână m-am luptat aici pe teren nu doar pentru mine, ci și pentru țara mea.
Sunt foarte fericită că am ajuns în finală pentru că a trecut mult timp de când n-am mai făcut-o, astăzi nu cred că am avut ritmul necesar, am fost destul de obosită. Dar toată lumea m-a susținut și am primit multă putere. Mulțumesc organizatorilor pentru wildcard și pentru oportunitate. Vreau să le mulțumesc antrenorului și surorii mele mai mici, au suferit împreună cu mine. Mulțumesc impresarului și familiei lui că au venit aici.
Și în ultimul rând, banii pe care îi primesc de aici îi voi dona unei fundații ucrainene. Celor de acasă care mă urmăresc, vreau să vă spun că sunteți foarte puternici, aveți un spirit extraordinar. Am încercat să lupt pentru Ucraina și mulțumesc tuturor ucrainenilor că au arătat că avem un spirit puternic. Slava Ucraina! Mă voi întoarce anul viitor, mulțumesc pentru sprijin", a declarat Yastremska după finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo