Ocupantă a locului 140 WTA, Dayana Yastremska s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Lyon. Beneficiară a unui wild card, Yastremska a produs surpriza în sferturi a învins-o pe favorita numărul 5, italianca Jasmine Paolini, numărul 48 mondial, scor 6-4, 7-6 (3), într-o oră şi 41 de minute de joc.
La finalul confruntării, așa cum a procedat și la celelalte partide, Dayana Yastremska şi-a pus pe umeri drapelui Ucrainei.În faza următoare, sportiva din Ucraina o va întâlni pe câştigătoarea meciului Sorana Cîrstea (30 WTA şi favorită 2) – Anna Bondar (Ungaria, 79 WTA), programat vineri seară la ora 20.
BNP Paribas Open
Yastremska o contrazice pe Kostyuk, care s-a plâns de atitudinea rușilor din circuit: "Ei mă susțin"
11/03/2022 LA 17:16

Dayana Yastremska, de neoprit la turneul de la Lyon

"Sunt foarte fericită, este o altă victorie pentru mine și pentru Ucraina. În setul doi am obosit, mi-am spus că ar trebui să dau totul: am ajuns foarte obosită la acest turneu, dar fiecare victorie îmi dă puțină energie. De aceea o să încerc să le câștig și pe următoarele", a spus Yastremska la interviul de după meci.
Yastremska încearcă să se concentreze cât mai bine pe tenis, pentru a-și decupla mintea de la război, dar din Ucraina vin permanent vești care neliniștesc. Părinții celor două sportive au fost nevoiți să se ascundă într-un buncăr cu doar un sfert de oră înainte ca Dayana să ofere interviul pentru Eurosport.
"Sora mea vrea să se întoarcă înapoi la familie. O înțeleg, e încă mică și îi e dor de părinți. Și mie îmi e dor, normal. Ne lipsește și orașul nostru, aveam planuri total diferite înainte de război. Dar trebuie să rămânem uniți, așa cum ne-a spus tata: "niciodată nu știi ce se va întâmpla". Cu 15 minute înainte de a începe acest interviu, mama și tata i-au dat amândoi mesaj Ivannei și i-au spus că sirenele au început să sune din nou în Odessa și că trebuie să se refugieze iar într-un buncăr. Nu credeam că așa ceva se poate întâmpla vreodată", a mai spus sportiva ucraineană.
Open 6ème Sens
Yastremska, gest superb după finala pierdută la Lyon! Ce va face ucraineanca cu banii câștigați
06/03/2022 LA 19:35
Open 6ème Sens
Dayana Yastremska a pierdut finala la Lyon! Ucraineanca, înfrângere în ultimul act cu Shuai Zhang
06/03/2022 LA 16:03