Invitat la Tennis Today, pe Facebookul Eurosport, Marius Copil, fost loc 56 ATP, a vorbit despre constanța impresionantă a Simonei Halep. Românca a coborât după Australian Open pe locul 3 WTA, fiind depășită de Osaka, cea care s-a impus la Melbourne. În contextul în care în ultimii ani au venit din spate tot mai multe jucătoare tinere și puternice, iar Osaka pare în acest moment de neînvins pe hard, se pune întrebarea dacă Halep mai poate performa la cel mai înalt nivel, la aproape 30 de ani. Marius Copil nu are vreun dubiu: campioana noastră își va trece în palmares un nou Grand Slam, atitudinea ei fantastică urmând a fi recompensată cu alte turnee importante.
"Cu siguranță Simona o să mai câștige un Grand Slam. O cunosc foarte bine, suntem prieteni. Îmi place atitudinea ei atât de mult, e o luptătoare. Zici că e din filmul "300", sincer să îți spun. Mi se pare incredibil, mi-aș fi dorit să pot să am și eu atitudinea asta a ei, nu se lasă până nu câștigă", a spus Copil pentru Eurosport.
Într-un tenis feminin în care tot mai multe jucătoare se bazează pe forță brută, Halep "pictează" de multe ori pe teren. Jocul Simonei e încântător din punct de vedere estetic și, deși îi lipsește uneori forța, compensează prin deplasarea impresionantă.
Tenis
Simona Halep, alături de Djokovic, Swiatek și Kyrgios la evenimentul anului 2022! Anunțul momentul
30/09/2022 LA 12:25
"E de atâția ani în top 10, are o constanță uimitoare. E atât de frumos să o privești jucând, și la antrenament e o încântare. Lovește mingea mereu în timing, e ca Medvedev. Se văd frumos loviturile ei, se mișcă bine, e excelent să o urmărești chiar și la antrenament", a mai spus jucătorul de 30 de ani.

Serena Williams, prea puternică pentru Simona Halep la Australian Open 2021

La Australian Open, Halep și-a luat revanșa în fața Igăi Swiatek, învingătoarea de la Roland Garros, însă în sferturi nu a fost suficient de puternică pentru "tăvălugul" Serena.
Chiar și așa, Copil e de părere că un sfert de finală la un asemenea turneu nu e o performanță de neglijat.
"Nu cred că e un rezultat rău, după o pauză atât de lungă să ajungă în sferturi. Nu a avut nici turnee pregătitoare prin care să își intre în ritm. Și nu a pierdut la o jucătoare oarecare, Serena e un "monstru" al WTA-ului. În sensul bun, are 23 de Grand Slamuri câștigate, luptă să își bată recordul, să ajungă la 24, ca Margaret Court", a concluzionat Copil.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Simona Halep revine pe teren în 2022! Marele anunț al fostului lider mondial: "E o onoare!"
29/09/2022 LA 11:02
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02