În ultimii 3 ani, Roberto Bautista Agut a trecut de la extaz la agonie și invers de mai multe ori. Și-a pierdut ambii părinți, a obținut cea mai bună performanță la un Grand Slam (semifinale la Wimbledon 2019), a ajuns pe cea mai bună poziție din carieră în clasamentul mondial (locul 9), a jucat un rol esențial în victoria Spaniei din Cupa Davis și și s-a căsătorit cu iubita lui adolescentă, Ana.
În 2020, el a sărbătorit nașterea fiului său, Mini Rober și de atunci și-a continuat forma consistentă în 2021, apărând în două finale ATP, la Montpellier și Doha și a jucat semifinale la MAstersul de la Miami.
În cea mai recentă ediție a Players' Voice, spaniolul împărtășește modul în care tenisul, dragostea sa pentru cai și părinți l-au ajutat în vremurile grele cu care s-a confruntat
Cupa Davis
Roberto Bautista Agut consideră "nedreaptă" excluderea Rusiei din Cupa Davis! Ce au spus spaniolii
02/03/2022 LA 15:05
"A trebuit să lupt mult din greu toată viața mea. Când eram mai tânăr și visam să devin jucător de tenis, m-am luptat pentru asta chiar și atunci când unii oameni nu credeau că am calitățile de care este nevoie. Apoi, când am intrat în Top 100, am continuat să lupt și nu a durat mult până m-am trezit jucând cu cei mai buni jucători. De câteva sezoane stau în fruntea clasamentului și cel mai important lucru pentru mine este că am găsit o modalitate de a continua să lupt."
https://i.eurosport.com/2021/04/12/3033693.jpg

Roberto Bautista Agut: "Încerc să nu mă gândesc la asta pentru că simt că aș putea să-mi pierd mințile"

Ce s-a întâmplat cu părinții mei a fost groaznic și încerc să nu mă gândesc la asta pentru că simt că îmi pot pierde mințile. Desigur, sunt multe zile când mă gândesc la ei și adevărul este că a fost foarte greu. Dar tenisul m-a învățat să lupt în continuare, să mă ridic după perioadele proaste, așa că exact asta am făcut.
Când mă uit înapoi la acea vreme, au existat câteva momente în care am vrut doar să mă opresc, dar am redescoperit instantaneu acel spirit de luptă. Așa că am continuat să joc chiar și când a venit pandemia, m-am tot antrenat. Tenisul nu te lasă să te oprești, este înrădăcinat în mentalitatea ta. Însă fără rutinele care vin odată cu jocul în circuit, am avut posibilitatea să stau cu Ana cât a fost însărcinată și să petrec timpul cu caii mei la grajduri. Ei au fost motorul meu și pasiunea imensă pe care o simt pentru ei m-a ajutat cu siguranță în vremurile proaste.
A deveni tată în septembrie anul trecut a fost una dintre cele mai incredibile experiențe din viața mea de până acum, dacă nu chiar cea mai bună. Simt că legătura familială pe care am pierdut-o când au murit părinții mei a fost recuperată intrând în acest nou capitol al vieții alături de Ana și de copilul meu.
Familia a fost întotdeauna cel mai important lucru pentru mine; dragostea pe care o simți pentru cei dragi este incomparabilă. Am simțit asta chiar înainte ca părinții mei să moară; de fiecare dată când veneam acasă și observam că îmbătrâneau treptat, făceam ceva pentru a mă bucura de fiecare mic moment pe care îl petreceam cu ei și mentalitatea asta mi-a rămas și acum. Recent, Ana și Mini Rober mi s-au alăturat în circuit în timpul turneelor din Orientul Mijlociu. A fost ceva cu adevărat special. Este frumos să-ți vezi copilul crescând pentru că este în continuă evoluție; zi de zi se apropie cu câte un pas de persoana care va deveni.
Dacă aș putea transmite ceva către el, ar fi încăpățânarea mea! Cred că persistența de a lupta este un lucru foarte bun și un mod important de a depăși obstacolele dificile. Acestea sunt momentele care cred că în cele din urmă te ajută să crești ca persoană.
Acest lucru se poate spune pentru toate lucrurile din viață - atât mari cât și mici. Faptul că nu jucam cel mai bun tenis al meu în Australia m-a motivat să mă antrenez mult mai mult și, ca rezultat, acum mă simt foarte bine pe teren, înving jucătorii din Top 10 și încep să simt acele senzații pozitive care vin odată cu victoriile.
Când mă gândesc la Wimbledonul de acum doi ani, când am ajuns în semifinale, pot să spun că a fost așa cum visasem mereu; cele două săptămâni au fost sincer un vis împlinit. Repetarea acelei performanțe ar fi incredibilă, dar cel mai important lucru pentru mine acum este să-mi mențin cel mai bun nivel, să mă bucur de timpul pe teren și să împărtășesc succesul și amintirile cu familia mea."
Western & Southern Open
Djokovic - Struff, meciul vedetă al zilei la "Cincinnati". Programul transmisiunilor Eurosport
26/08/2020 LA 15:11
Tenis
Rafael Nadal, în lacrimi la interviul despre Roberto Bautista Agut: "Am fost distrus de emoții"
26/11/2019 LA 10:14