La juniori face legea și ne face să visăm că în anii următori vom avea un reprezentant la cel mai înalt nivel din tenisul mondial masculin, mai ales că în prezent nu avem niciun român în Top 100 ATP. În vârstă de 16 ani (împliniți pe 15 ianuarie), Alexandru Coman a cucerit titlurile care-i lipseau din palmares pe plan intern. Cel mai bine clasat român în clasamentul combinat al juniorilor s-a impus atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu.
La simplu, Alexandru Coman a trecut de Firaru Andrei, Pop Darius, Palcau Matei, Fatu Alin, iar în marea finală de Ciobotaru Dario Alexandru cu scorul de4-6, 6-3, 6-4. În proba de dublu, Alexandru Coman a făcut echipă cu Vlad Breazu, iar cei doi au câștigat finala disputată în compania echipei formate din Iustin Belea și Mihnea Petru Zaharia, scor 7-6(5), 6-4.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 17 ORE
https://i.eurosport.com/2021/05/17/3134341.jpg

Alexandru Coman, puștiul de 16 ani care ne face să visăm

Potrivit Tenisite, Alexandru Coman va primi, în calitate de campion naţional al juniorilor U18, un wild card în calificările turneului ATP Challenger "Concord Iaşi Open", care îşi va disputa anul acesta cea de-a doua ediţie, între 12-18 iulie, ceea ce reprezintă pentru puștiul de doar 16 ani o șansă de a-și încerca armele cu adversari din tenisul mare. Potrivit aceleiași surse, Coman a participat până acum la un singur turneu ITF dedicat seniorilor, M15 Târgu Mureş 2019, pe când avea doar 14 ani.
Poreclit "Djokovic din Bănie" deoarece Nole este idolul lui, Alex Coman a recunoscut că are de fapt mai multe puncte în comun cu Rafa Nadal - de la modelul de rachetă folosit și până la "specialitatea casei" în materie de lovituri spectaculoase. Lăudat de Ion Țiriac pentru loviturile din dotare, Alex ne-a povestit de ziua lui că tenisul nu e diferit la 16 ani, dar ne-a dezvăluit și ce plan are pentru viitorul apropiat: "Am început să joc turnee de 18 ani, ITF Juniors, nu mai joc turnee Tennis Europe de 16 ani, mi-am propus să fac un clasament cât mai bun ca să pot să joc anul acesta măcar un turneu de Grand Slam de juniori".
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 17 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM O ZI