Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea va întâlni o campioană de Grand Slam în primul tur de la Doha! Tabloul arată fabulos

Nicu Savin

Publicat 10/02/2024 la 00:05 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a oprit în sferturile de finală de la Abu Dhabi, dar nu are prea mult timp de agonie, pentru că săptămâna viitoare va juca la Doha, în primul turneu WTA 1000 de la Doha. În primul tur, românca se va duela cu Sloane Stephens, campioana de la US Open 2017. În cazul unei victorii, românca va întâlni în turul secund lider mondial, Iga Swiatek.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a început anul 2024 foarte slab, fiind eliminată în primul tur la toate cele 3 turnee pe care le-a jucat în Australia (Brisbane, Adelaide și Australian Open). Tenisul de cel mai înalt nivel s-a mutat în Orientul Mijlociu, iar Sorana și-a arătat adevărata valoare la Abu Dhabi, unde a câștigat în primele două tururi contra unor jucătoare de top, Caroline Garcia și Maria Sakkari.
Din păcate, sportiva noastră nu a mai fost la același nivel în duelul din sferturi cu Daria Kasatkina, pe care l-a pierdut categoric, scor 2-6, 0-6. În ciuda prestației slabe de vineri, Sorana rămâne cu multe lucruri pozitive după competiția din Emirate și se poate concentra deja pe întrecerea de la Doha de săptămâna viitoare.
Turneul din Qatar va fi primul din categoria WTA 1000 al anului, iar aproape toată spuma tenisului feminin va fi prezentă (doar Sbalenka, Muchova și Pegula lipsesc din primele 10 clasate în ierarhia WTA).

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens, în primul tur la Doha

Astăzi a avut loc și tragerea la sorți, iar Sorana a aflat că o va întâlni în runda inaugurală pe Sloane Stephens, campioana de la US Open 2017. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de două ori până acum, împărțindu-și victoriile: românca s-a impus la Dubai, în 2013, iar americanca la Roland Garros, în 2022. Astfel, Sori a câștigat singurul duel pe hard de până acum contra lui Sloane, tot într-o țară din Golf.
Dacă va trece de sportiva din SUA, care e departe de forma care a consacrat-o, Cîrstea va avea parte de un duel de gală în runda a 2-a, urmând să dea piept cu Iga Swiatek, liderul mondial și campioana ultimelor două ediții de la Doha.
Așa cum se întâmplă la cele mai multe turnee WTA 1000, concurența este acerbă și încă din primul tur există dueluri tari. Pe lângă partida dintre Sorana și Sloane Stephens, un punct de atracție va fi meciul dintre Naomi Osaka și Caroline Garcia, care s-au întâlnit în prima rundă și la Australian Open, franțuzoaica ieșind atunci învingătoare.
Alte meciuri extrem de interesante din primul tur vor fi Barbora Krejcikova - Anastasia Potapova, Leylah Fernandez - Liudmila Samsonova, Anastasia Pavlyuchenkova - Daaria Kasatkina sau Donna Vekic - Veronika Siniakova. Primele 8 favorite vor avea un prim tur liber, de acesat avantaj bucurându-se Iga Swiatek, Jelena Ostapenko, Ons Jabeur, Maria Sakkari, Qinwen Zheng, Elena Rybakina, Marketa Vondrousova și Cori Gauff.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo