Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina - Anastasia Pavlychenkova și Iga Swiatek - Karolina Pliskova, cele două semifinale de la Doha

Nicu Savin

Publicat 15/02/2024 la 22:51 GMT+2

Astăzi s-au disputat cele 4 sferturi de finală ale turneului WTA 1000 de la Doha. Toate partidele s-au decis în minim de seturi, iar în urma lor s-au stabilit cele două semifinale. În prima dintre ele, Elena Rybakina va da piept cu Anastasia Pavlyuchenkova, iar în cea de-a doua Iga Swiatek se va duela cu Karolina Pliskova.

Iga Świątek to aktualna liderka rankingu WTA

Credit imagine: Getty Images

Primul turneu WTA 1000 al sezonului a fost unul cu destule surprize până în acest moment, dar există șanse reale să avem o finală stelară, între două dintre cele mai bune jucătoare din lume. Astăzi s-au disputat cele 4 sferturi de finală și simetria a fost perfectă, în sensul că niciun meci din acesată fază nu a avut nevoie de set decisiv.
În prima partidă a zilei, Anastasia Pavlyuchenkova a trecut de Daniele Collins cu 7-5, 6-4 și este sigură că de săptămâna viitoare va reveni în top 25 WTA. Acest lucru pare un miracol, deoarece rusoaica era în afara primelor 800 de jucătoare în lume anul trecut și părea că este mai aproape de retragere decât de o nouă performanță notabilă.
În vârstă de de 32 de ani, Pavlyuchenkova este la a 2-a semifinală consecutivă în WTA, după ce săptămâna treuctă a atins careul de ași la Linz (a pierdut la Ostapenko). Misiunea sa de a ajuns în finală va fi extrem de grea, pentru că va da peste Elena Rybakina, care a învins-o fără drept de apel pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-2.
Sportiva care reprezintă Kazakhstanul a ajuns la 14 victorii în 2024 și e prima în lume la acest capitol, la egalitate cu Ostapenko. Mai important, Rybakina s-a calificat în a 6-a sa semifinală la turneele WTA 1000. De la începutul lui 2023, când Rybakina a jucat prima sa semifinală, doar Iga Swiatek mai are atâtea prezențe în careul de ași la competițiile din această categorie.
Rybakina și Pavlyuchenkova s-au mai întâlnit o singură dată în circuit, în sferturile de la Roland Garros 2021, când rusoaica s-a impus dramatic, cu 9-7 în decisiv.

Iga Swiatek - Karolina Pliskova, a 2-a semifinală de la Doha

La fel de ușor ca Rybakina, în semifinale s-a calificat și Iga Swiatek. Poloneza nu a avut mari emoții în duelul cu Victoria Azarenka, pe care a învins-o cu 6-4, 6-0, în o oră și un sfert de joc. Campioană la ultimele două ediții de la Doha, Iga a devenit doar a 2-a jucătoare care face semifinale în Qatar la 3 ediții consecutive. Prima a fost conaționala sa, Agnieska Radwanska, între 2012 și 2014.
Adversara lui Swiatek pentru un loc în finală va fi incredibila Karolina Pliskova. Campioană la Transylvania Open săptămâna trecută, sportiva din Cehia și-a continuat turul de forță cu o victorie fantastică în fața lui Naomi Osaka. Pliskova s-a impus în două seturi foarte disputate, scor 7-6 (8), 7-6 (5), și a ajuns la 9 victorii la rând în circuitul WTA, o performanță pe care nu a mai realizat-o din 2019, când câștiga 10 meciuri la rând la Brisbane și Australian Open.
La cum a arătat Swiatek în această săptămână și la cât de obosită e Pliskova (ultima ei zi fără meci a fost miercurea trecută), e greu de crezut că cehoaica are șanse reale de a ajunge în ultimul act. În plus, palmaresul Karolinei în duelurile cu Iga este dezastruos: 4 înfrângeri în 4 meciuri și numai două seturi câștigate. Swiatek i-a administrat cea mai dură înfrângere din carieră Karolinei Pliskova, un 6-0, 6-0 în finala de la Roma din 2021.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol