Rafael Nadal a avut în acest an cel mai bun start de sezon din carieră. "Matadorulul" a legat o serie de 20 de victorii succesive în circuit, serie care s-a terminat cu înfrângerea din finala de la Indian Wells în fața americanului Taylor Fritz.
Ultimul act al turneului din California a fost un duel al accidentaților, atât Rafa, cât și Fritz având serioase probleme medicale. Întors în Spania, Nadal a fost supus unor teste amănunțite, care au scos la iveală că tenismenul a suferit o fisură la una dintre coaste și va fi nevoit să stea departe de tenis între 4 și 6 săptămâni.
"Domnul Rafael Nadal Parera a prezentat, după efectuarea testelor RMN, o fisură de stres în al treilea arc costal stâng, care s-a produs în meciul de semifinala de sâmbătă (n.r. câștigată în decisiv cu Pablo Alcaraz) de la Indian Wells. Timpul estimat pentru revenirea lui la activitatea sportivă este de 4 până la 6 săptămâni.", a declarat Dr. Angel Ruiz-Cotorro, citat de as.com.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 15 ORE
Citește și:

Rafa Nadal, distrus după aflarea verdictului

Imediat după ce a aflat gravitatea accidentării suferite la Indian Wells, Rafa Nadal a oferit o primă reacție, care denotă frustrarea cauzată de aceasta, venită într-un moment cum nu se poate mai rău, înaintea sezonului de zgură.
"Nu este o veste bună și nu mă așteptam deloc la asta. Sunt extrem de trist pentru că ajunsesem într-o parte foarte importante a sezonului cu rezultate excelente și într-o formă foarte bună. Dar asta este, mereu am avut acel spirit de luptă și de îmbunătățire și trebuie să am răbdare și să muncesc din greu pentru recuperarea mea. Mulțumesc încă o dată tuturor pentru sprijin", a spus Nadal.
Nadal a avut un start de an la care nici cei mai înfocați fani ai săi nu ar fi visat. Rafa a câștigat turneele de Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco, iar apoi a ajuns în finală la Indian Wells. În condiții normale, insularul ar fi câștigat probabil și meciul cu Fritz și ar fi continuat seria invincibilă din 2022.
Din păcate, accidentarea nu doar că l-a împiedicat să lupte cum trebuie pentru al 4-lea trofeu al anului, dar îl va ține departe și de primele turnee ale sezonului de zgură, suprafața pe care este "rege" necontestat.
În cel mai bun caz, Rafa va pierde doar turneele de la Monte Carlo (10 - 17 aprilie) și Barcelona (18-24 aprilie), dar dacă perioada de recuperare se va prelungi e posibil să lipsească și de la Mastersurile de la Madrid (1-8 mai) și Roma (8-15 mai). Dacă previziunile medicilor se vor respecta, Nadal se va recupera la timp pentru Roland Garros, turneu programat în perioada 22 mai - 6 iunie.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 18 ORE
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
IERI LA 05:44