Aflat la turneul de la Madrid, acolo unde va debuta miercuri, Rafael Nadal a calificat excluderea jucătorilor ruşi şi bieloruşi de la Wimbledon, ca răspuns la invazia din Ucraina, ca fiind o decizie "foarte nedreaptă": "Este foarte nedrept", a apreciat Nadal, care a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam (21) din istorie, după victoria sa de la Australian Open, la începutul acestui an.
"Ei nu pot face mare lucru, nu-i aşa? Care este vina lor pentru ceea ce se întâmplă în acest moment, pentru război? Chiar îmi pare rău pentru ei. Este foarte nedrept pentru ei, dar, din păcate, aş spune că în prezent, dacă este foarte complicat pentru aceşti jucători, ceea ce se întâmplă este atât de regretabil încât, în cele din urmă, ceea ce se întâmplă în sportul nostru este aproape irelevant când sunt atât de mulţi oameni care mor şi suferă. Când un guvern ia măsuri, acestea trebuie urmate. În acest caz, guvernul (britanic) a dat o recomandare, iar Wimbledon a luat o decizie, cât se poate de drastică, fără nicio obligaţie de a o lua", a subliniat Nadal.
CITEȘTE ȘI:
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 4 ORE

Rafael Nadal, pus la zid pentru declarațiile de susținere pentru ruși

Ucraineanul Sergiy Stakhovsky, aflat în prezent pe frontul din Ucraina, a urmărit îndeaproape afirmațiile fostului său adversar din circuitul ATP și a oferit o replică pe măsură: "Rafa, am participat împreună la turnee, am jucat unul împotriva celuilalt în circuit. Te rog să-mi spui cât de corect este ca jucătorii ucraineni să nu se poată întoarce în Ucraina? Cât de corect este să nu poată copiii să joace tenis? Cât de corect este să moară ucrainenii?" - Sergiy Stakhovsky, pe Instagram.
De altfel, Sergiy Stakhovsky a precizat la un moment dat că este dezamăgit de Roger Federer și de Rafael Nadal pentru că nu-și exprimă opiniile în public și nu condamnă invazia rusească din Ucraina. La polul opus se află Novak Djokovic, cel care i-a scris pe WhattsApp și l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva pe perioada războiului pe Stakhovsky. Sârbul, care a calificat drept "o nebunie" decizia responsabililor de la Wimbeldon, a afirmat că "îşi menţine poziţia" duminică.
Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat în urmă cu zece zile decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la ediţia 2022 (27 iunie - 10 iulie) din cauza conflictului care are loc în Ucraina. Printre jucătorii afectaţi se numără Daniil Medvedev, nr. 2 mondial, Andrey Rublev (nr. 8) - care a calificat decizia "total discriminatorie'' -, Aryna Sabalenka (nr. 4) sau Victoria Azarenka (ex nr. 1, astăzi pe locul 17).
Această decizie este o premieră în tenisul mondial şi a fost puternic criticată de ATP şi WTA, cele două circuite profesioniste în care ruşii şi belaruşii sunt autorizaţi să joace sub drapel neutru. Echipele lor naţionale, pe de altă parte, au fost excluse din Cupa Davis şi Billie Jean King Cup.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Internazionali BNL d'Italia
Rafa Nadal, out de la Roma! Ibericul a pierdut cu Shapovalov, după ce a defilat în primul set
12/05/2022 LA 20:53