Rafael Nadal revine pe terenul de tenis în această săptămână. Campionul spaniol se află deja la Abu Dhabi, acolo unde va evolua la turneul demonstrativ Mubadala World Tennis Championship. Nadal a ratat mare din sezonul 2021, din cauza accidentărilor. Acesta a jucat ultima oară în luna august, la Washington, înainte să își încheie sezonul.
Alex Corretja, expertul Eurosport, crede că Nadal va avea multe bătăi de cap în ceea ce privește revenirea pe teren. Fostul finalist de la Roland Garros crede că Nadal va avea probleme cu deplasarea pe teren, după o pauză atât de lungă.
"Ce mă îngrijorează cel mai mult la revenirea lui Rafa este deplasarea lui pe teren. Mobilitatea sa, intensitatea sa, modul în care se va mișca și ce va face pentru a se poziționa înaintea loviturilor.
Australian Open
Australian Open Live Blog | Berrettini - Nadal și Barty - Keys, primele semifinale
ACUM O ORĂ
Când Rafa se mișcă bine și se așază bine pentru a lovi mingea, Rafa este aproape imposibil de bătut. Problema este cum va ajunge la aceste mingi, ca să se poziționeze cum trebuie și să lovească bine mingea.
Acea jumătate de secundă în plus de care are nevoie acum mă îngrijorează cel mai mult. În rest, cred că e nevoie doar de timp pentru a ajunge la ritmul de joc potrivit", a declarat expertul Eurosport, Alex Corretja.

Mubadala World Tennis Championship, pregătirea perfectă pentru Rafa înainte de Australian Open

Rafael Nadal va juca la Mubadala World Tennis Championship cu câștigătorul partidei dintre Dominic Thiem și Andy Murray, alți doi jucători care au avut mari probleme cu accidentările. Alex Corretja crede că turneul de la Abu Dhabi îl va ajuta pe Nadal înaintea primului turneu de Grand Slam din 2022, în ciuda faptului că acesta și-ar fi putut găsi ritmul și în prima săptămână de la Melbourne.
"Va ajunge la Australian Open după o perioadă în care nu a jucat pentru o lungă perioadă de timp, iar corpul tău nu mai este pregătit. Trebuie să își găsească ritmul în timpul turneului. Rafa este suficient de bun să se folosească de prima săptămână a Grand Slam-ului pentru a o folosi ca pregătire.
Cred că ar fi frumos să îl vedem jucând cu Andy Murray, pentru că este un jucător foarte inteligent, care știe foarte bine cum trebuie să joci împotriva lui Rafa. Cred că un meci împotriva lui Andy îi poate da lui Rafa ritmul necesar pentru a juca două ore și jumătate într-un meci dificil, dar într-un ritm care să îi fie pe plac", a mai spus Alex Corretja.
După Mubadala World Tennis Championship, Nadal nu va participa alături de Spania la ATP Cup, ci va continua pregătirea pentru Australian Open cu turneul ATP 250 de la Melbourne.
Australian Open
Australian Open: Defensivă incredibilă a lui Monfils, în disputa cu Berrettini, din sferturi
ACUM 2 ORE
Tenis
Daniel Dobre o vede pe Simona Halep în top: "Mai poate câștiga un Grand Slam"
ACUM 2 ORE