Rafael Nadal a înscris un 6-0, 6-2, 7-5 pe tabelă în finala cu Novak Djokovic, pentru victoria sa cu numărul 100 la Roland Garros. A câștigat primele șapte game-uri ale finalei, 11 dintre primele 12. Djokovic a reușit preț de doar cinci game-uri, la jumătatea setului trei, să îi dea o replică pe măsură spaniolului, recuperând break-ul la 2-3 și forțând prelungirile. Nadal însă a ridicat din nou nivelul, și mai mult, iar victoria a venit în minimum de seturi, pentru al patrulea sau titlu obținut fără set cedat.
"Vreau să îl felicit din plin pe Rafa, să îi felicit echipa. E incredibil ce reuşeşte pe teren. Eşti un mare campion, azi ai demonstrat de ce eşti <<regele zgurii>>. Am experimentat asta pe pielea mea. Nu sunt mulţumit de cum am jucat, dar am fost depăşit la toate capitolele de jucătorul mai bun", a spus Novak Djokovic, la ceremonia de premiere, după cea mai drastică înfrângere suferită de sârb în carieră într-o finală de Grand Slam.
Este a zecea finală de Grand Slam pierdută de Djokovic în carieră, doar a treia cedată în minimum de seturi. În 2007, Roger Federer îl învinsese pe sârb la US Open, după două tie-break-uri în primele două seturi, 7-6(4), 7-6(2), 6-4, iar Andy Murray îl depășise cu 6-4, 7-5, 6-4 la Wimbledon, în 2013.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 5 ORE

Rafael Nadal, a 13-a oară "Rege" la Roland Garros

Rafael Nadal a câștigat, duminică, al 13-lea său titlu la Roland Garros și a egalat recordul lui Federer: 20 de titluri de Mare Șlem. Spaniolul își păstrează coroana la Paris, învingându-l în finală cu 6-0, 6-2, 7-5 pe liderul mondial Novak Djokovic, după două ore și 41 de minute. Pentru a patra oară în carieră (2008, 2010, 2017 și 2020), "Regele Zgurii" se încoronează la Paris fără set cedat. Nadal a avut un discurs de campion impresionant pe terenul "Philippe Chatrier", acolo unde este neînvins în semifinale și finale.
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
ACUM 7 ORE
Tenis
Djokovic încearcă să-și spele imaginea după scandalul provocat în Australia! În ce investește sârbul
ACUM 8 ORE