Rafael Nadal a fost premiat la sediul Guvernului Regional de către preşedintele Comunităţii Autonome Madrilene, Isabel Díaz Ayuso, la capătul unui sezon în care a atins borna istorică de 20 de titluri de Grand Slam, egalând recordul lui Roger Federer, prin al 13-lea său triumf la Roland Garros.
"Ești cea mai mare personalitate sportivă din istoria Spaniei, dar și un om care inspiră valori minunate. Nu ți-ai pierdut niciodată calitatea umană. Poți uni toți spaniolii în jurul tău, milioane au sărbătorit și au lăcrimat împreună cu tine sub culorile steagului spaniol", i-a spus Isabel Díaz Ayuso lui Nadal, în Real Casa de Correos.
"Într-o societate care deseori este orientată spre obţinerea de realizări fără efort, exemplul lui Rafa Nadal, dedicarea lui, viziunea sa asupra sportului şi a vieţii în general sunt un îndemn şi un exemplu nu numai pentru copii sau pentru tineri, ci şi pentru întreaga comunitate", a transmis apoi Ayuso lumii întregi.
Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 4 ORE

Nadal, gest superb la ceremonia de premiere

Sie-ul ATP notează faptul că Rafael Nadal, 34 de ani, unul dintre cei mai de succes tenismeni din istorie, a fost foarte emoționat la primirea distincției. Recunoscut drept un ambsador uriaș al tenisului, al sportului în general și al Spaniei în special, Nadal a reușit să transforme un eveniment ce îi era dedicat într-un omagiu adus celor care au pierdut lupta pentru viață în timpul pandemiei de coronavirus.
Nadal a dedicat premiul primit memoriei celor peste 45.000 de victime din Spania ale pandemiei de coronavirus.
"Mulțumesc pentru distincție, este o adevărată onoare. Aș vrea să le mulțumesc și să împart această distincție cu cetățenii Comunității Madrilene, un loc foarte apropiat de inima mea și unde mereu primesc o afecțiune specială. Am avut momente de neuitat, atât pe plan personal, cât și profesional. Noi toți datorăm multe acestei comunități. În primul rând, vreau să ne aducem aminte de victimele teribilei pandemii prin care trecem și de familiile lor.
Ne afectează pe noi toți într-un mod sau altul, dar mai mult decât orice, îi afectează pe cei care i-au pierdut pe cei dragi. Le mulțumesc tuturor lucrătorilor din sănătate, în special celor din Madrid, o comunitate care a fost sever afectată atunci când a fost primul val. De asemenea, le mulțumesc forțelor de securitate și autorităților. Sunt convins că Spania va face ceea ce mereu a putut să facă, când a trecut prin circumstanțe dure și teribile. Nici de această dată nu va fi vreo excepție", a spus Nadal, într-un moment încărcat de emoție.
De-a lungul anului, Nadal a susținut mai multe acțiuni caritabile pentru a susține lupta contra coronavirus, împreună cu bunul său prieten, baschetbalistul Pau Gasol. Cei doi au lansat campania #NuestraMejorVictoria, care invita lumea sportului din Spania să doneze pentru lupta contra Covid-19. Susținând proiectul Crucii Roșii, #CruzRojaResponde, el a contribuit la strângerea a milioane de euro pe durata crizei sanitare.
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Djokovic, Nadal și Alcaraz, pe aceeași jumătate de tablou la Roland Garros! Tabloul complet
ACUM 5 ORE