UPDATE | Rafa Nadal a confirmat în mod oficial că s-a retras de la Wimbledon. Ibericul a menționat în fața presei că accidentarea sa este una serioasă și nu are rost să riște, deoarece lucrurile s-ar putea agrava.
Astfel, visul lui Rafa de a realiza Calendar Grand Slam-ul în acest an s-a terminat subit, din cauza unor probleme medicale, altele decât cele care l-au chinuit la Roland Garros. În aceste condiții, Nick Kyrgios are asigurată prezența în finala de la Wimbledon, unde se va duela cu învingătorul dintre Novak Djokovic și Cameron Norrie.
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
ACUM O ORĂ
Știrea inițială
Rafael Nadal a obținut o victorie incredibilă contra lui Taylor Fritz, în sferturile de finală de la Wimbledon, dar faptul că a jucat accidentat aproape tot meciul l-a costat pe iberic.
Astăzi, Rafa a fost supus unor analiza amănunțite, iar rezultatul a fost crunt: ruptură de șapte milimetri la unul dintre mușchii abdominali. Nadal nu dorea să renunțe sub nicio formă la ajuca la Wimbledon, însă după ce a încercat să lovească câteva mingi la un antrenament și-a dat seama că nu poate intra pe teren în duelul cu Kyrgios din semifinale.
În această seară, Rafa a convocat o conferință de presă în care își va anunța retragerea din turneu, susțin la unison marile publicații internaționale.

Rafa Nadal nu era sigur că poate juca în semifinala cu Kyrgios

Imediat după meciul maraton cu Fritz, Rafa Nadal a lăsat un mare semn de întrebare privind viitorul său în turne. Ibericul a recunoscut că tatăl și sora sa i-au cerut să renunțe chiar din timpul meciului cu americanul, dar a refuzat să facă acest lcuru fiind vorba despre un turneu atât de important.
"Nu știu cum am câștigat. Îmi place foarte mult să joc aceste jocuri, în fața acestei mulțimi. A fost o după-amiază grea, împotriva unui mare jucător și tot meritul lui Taylor, care a jucat bine tot anul. Nu a fost un joc ușor și mă bucur că sunt în semifinale. Corpul este bine, dar e ceva în neregulă cu abdomenul. De la 3-1 în primul set, de fiecare dată când am servit am fost biciuit acolo jos. Mă gândeam că nu voi reuși să termin meciul. Este adevărat că atât tatăl meu, cât și sora mea mi-au tot cerut să renunț. Dar energia curții m-a ajutat. Nu este ușor să abandonez de la o competiție precum Wimbledon", a spus Nadal în conferința de presă de după partida cu Fritz.
Tenis
Jessica Pegula a cedat nervos la Toronto! Ce i-a spus antrenorului despre Halep în timpul meciului
ACUM 2 ORE
National Bank Open
National Bank Open : Hurkacz s-a impus spectaculos în fața lui Ruud în semifinala de la Montreal
ACUM 5 ORE