Finalist la US Open 2020 și semifinalist la Australian Open 2021, Alexander Zverev nu poate concepe să fie mai slab clasat decât Roger Federer, care a lipsit din circuitul ATP timp de aproape 14 luni, înainte de a reveni la turneul de la Doha. Chiar dacă nu mai evoluase timp de mai bine de un an, elvețianul are în clasament 6,375 de puncte, în timp ce Zverev a adunat 5,635 de puncte în ierarhia mondială de tenis.
Evoluțiile foarte bune ale germanului nu au fost îndeajuns de bune pentru a se apropia de jucătorii din Top 5 ATP, asta din cauza faptului că ierarhia mondială a înghețat odată cu pandemia de coronavirus, care i-a determinat pe oficialii din tenis să ia această măsură pentru a-i avantaja pe jucătorii care nu vor să riște viața lor sau a celor din jur participând la turnee. Germanul s-a plâns de acest aspect, iar Stefanos Tsitsipas a fost întrebat ce crede despre spusele colegului lui de generație.

Stefanos Tsitsipas intervine în controversa momentului în tenisul mondial masculin

Roland Garros
Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider
25/05/2022 LA 16:16
Al cincilea jucător de tenis al lumii, Stefanos Tsitsipas, a reacționat cu privire la declarațiile lui Alexander Zverev după ce acesta din urmă s-a plâns de actualul sistem de calcul din clasamentul ATP. Grecul, triplu semifinalist la turneele de Grand Slam, este de părere că actualul sistem de calcul a fost mai blând cu unii jucători și mai aspru cu alții.
"Înțeleg punctul de vedere al lui Sascha. În orice caz, acesta este sistemul de calcul și nimeni nu va putea să-l schimbe. E adevărat că unii jucători au avut mai mult de suferit decât alții, dar în general, situația aceasta generată de pandemie a afectat pe toată lumea. Trebuie să ne adaptăm cumva", a transmis Stefanos Tsitsipas la Acapulco.
Important de precizat este că fără înghețarea clasamentului ATP, grecul ar fi pe locul 7 în clasament, în timp ce germanul ar fi pe locul 5.
Roland-Garros
Alexander Zverev, calificare la pas în turul doi la Roland Garros
22/05/2022 LA 19:08
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35