Un talent enorm, Paire nu și-a atins vreodată potențialul enorm. Asta și ca urmare a faptului că a tratat mereu tenisul ca o sursă de venit și nu l-a interesat absolut deloc performanța. Francezul nu mai are nici măcar echipă, considerând că e contra-productiv să plătească sume mari pentru niște oameni care îl ajută să progreseze. Când unicul lui scop e să obțină banii aferenți primelor tururi. După înfrângerea de la Acapulco, de săptămâna trecută, sportivul francez a șocat cu declarațiile date în L'Equipe.
"Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Dacă tu câştigi un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari (n.r. - 25.000 de euro). Eu, cu un <bye> (n.r. - fiind cap de serie, evoluează direct în turul secund), am luat 10.000 (n.r. - 8.400 de euro) de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult?", a declarat Paire pentru L'Equipe.

Toni Nadal: "Paire a făcut o mare greșeală prin ce a spus"

Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
ACUM 7 ORE
Lumea în care se învârte Paire e total diferită de cea a lui Nadal, Federer sau Djokovic, oameni care vor să rămână în istorie prin trofeele câștigate și prin reperele setate. Pentru aceștia, banii vin ca o consecință firească a muncii, dar nu reprezintă scopul în sine pentru a face tenis.
Toni Nadal, mentorul lui Rafa de la 3 ani, când i-a pus pentru prima oară racheta în mână campionului iberic, a rămas contrariat de spusele lui Paire. În prezent, unchiul "Matadorului" conduce Academia de tenis deținută de marele jucător și le ghidează carierele puștilor talentați. Ca atare, fostul antrenor al lui Nadal știe mai bine decât oricine altcineva care sunt valorile care trebuie promovate prin tenis și a explicat de ce Benoit a făcut un mare deserviciu sportului alb prin opiniile împărtășite.
"Cred că Paire a făcut o mare greșeală prin ceea ce a spus. Prin cuvintele sale, nu a adus niciun beneficiu tenisului și nici lui însuși. Pare că prețuiește niște valori discutabile și nu îl interesează de eforturile și sacrificiile făcute de alți jucători de tenis. Cred că ar fi fost mai indicat să își țină opinia pentru el", a spus Toni Nadal, citat de tennisworldusa.org.
Benoit Paire se află în această săptămână la Miami, pentru turneul ATP 1000 transmis în direct de Eurosport. Francezul are prim tur liber, fiind cap de serie numărul 23, pentru ca în manșa secundă să îl întâlnească pe învingătorul confruntării Mmoh - Musetti. Tânărul italian are evoluții fantastice în ultimul timp, dovadă în acest sens turneul de la Acapulco, unde a ajuns până în semifinale, trecând pe drum de Schwartzman, Tiafoe și Dimitrov.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
IERI LA 11:54