Roger Federer a pus pe jar lumea tenisului, după un discurs în care a lăsat indicii clare despre o eventuală retragere. În weekend, marele campion al tenisului a fost desemnat "cel mai bun sportiv al ultimilor 70 de ani în Elveția", iar cuvintele rostite de Federer la Zurich, în cadrul galei "Switzerland Sport Awards" au fost întoarse deja pe toate părțile de jurnaliști și fani din lumea întreagă. "Acest premiu ar reprezenta un final extraordinar (n.r. - de carieră)", a transmis Federer.
Câștigător al 20 de titluri de Grand Slam, Federer va împlini 40 de ani pe 8 august 2021, iar după ce în acest an a fost supus la două intervenții chirurgicale la genunchi, elvețianul a admis că este posibil ca planurile sale de a reveni pe teren să fie spulberate de factorul fizic.
  • În 2020, Roger Federer a jucat un singur turneu, Australian Open. Elvețianul se menține însă pe locul 5 ATP, datorită ajustării formulei de calcul a clasamentului, de la 52 de săptămâni la 18 luni.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54

Federer, rezervat în ceea ce privește participarea sa la Australian Open 2021

Roger Federer a reluat antrenamentele, țintele sale fiind o ultimă prezență la Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo, anul viitor. "Sper că în 2021 voi reveni pe teren. Vom vedea. Dacă însă cariera mea s-ar termina aici, acest premiu ar reprezenta un final extraordinar", a declarat elvețianul.
Considerat cel mai mare tenismen din toate timpurile, Federer le-a dat și o veste bună fanilor săi, deși inevitabilul retragerii este din ce în ce mai palpabil. "Nu am avut complicații după a doua operație, în ultimele șase luni am progresat constant. Am făcut multă fizioterapie și pregătire fizică, să vedem cum va merge mai departe cu tenisul. Speram să ajung la 100% în octombrie. Dar nu sunt nici acum. Mi-aș fi dorit să fiu mai bine pregătit în momentul acesta, dar în egală măsură sunt mulțumit de situația actuală. Am avut un plan și am decis să alocăm tot timpul necesar. Încă nu sunt 100%", a mai spus Federer.
În aceste condiții, deși primul turneu de Mare Șlem al anului a fost deja amânat cu trei săptămâni, Roger Federer a vorbit despre o "cursă contra conometru" pentru Melbourne: "Sunt și eu curios dacă se va juca începând cu 8 februarie. Evident, m-ar ajuta să am mai mult timp. Australian Open va fi la limită pentru mine.
  • 22 de prezențe consecutive a strâns Roger Federer la Australian Open. Dacă în 1999 a jucat doar în calificări, începând cu anul 2000 elvețianul nu a pierdut niciodată înainte de turul trei la "Openul Vesel".
  • În acest moment, Australian Open și Wimbledon sunt singurele turnee de Mare Șlem de la care Federer nu a absentat de la nicio ediție din momentul debutului.
Dacă se va recupera la timp și va atinge o formă fizică mulțumitoare, Roger Federer va fi nevoit să călătorească la Melbourne fără familia sa, conform protocolului sanitar strict impus de Australia.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27