Unul dintre primii oameni din tenis care l-au felicitat pe Rafael Nadal după câștigarea celui de-al 20-lea titlu de Grand Slam al carierei a fost Roger Federer. Un Roger Federer care nu a mai jucat deloc după semifinala de la Australian Open cu Novak Djokovic, un Roger Federer care s-a operat de două ori la același genunchi în acest an, un Roger Federer care este, în prezent, operat la ambii genunchi, dar care vrea să participe în 2021 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se încheie exact în ziua în care împlinește 40 de ani.

Roger Federer: cum decurge recuperarea și când revine pe teren

"Sunt pe drumul cel bun, revin treptat. Nu pun niciun fel de presiune asupra mea și îmi voi lua tot timpul necesar (n.r. pentru o revenire în circuit). Voi participa la un turneu doar în momentul în care voi fi la 100%. În prezent, se pare că voi reveni la Australian Open, în ianuarie, dar nu pot da garanții", a declarat Roger Federer, pentru Schweizer Illustrierte.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42
"În acest moment, nu pot lovi mai mult de două ore cu racheta. Cu toate acestea, am lucrat intens la rezistența și la forța mea. Nu am resimțit niciun fel de durere de ceva vreme. Nu vor mai exista alte operații", și-a liniștit fanii Roger Federer, potrivit Hotnews.
În 2020, Roger Federer a disputat doar șase meciuri oficiale - mai puține decât în oricare alt sezon al carierei sale. Cu toate acestea, el se menține pe locul patru în clasamentul mondial. Totodată, începând cu 2001, elvețianul a încheiat doar două sezoane fără titlu ATP: 2016 și 2020.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10