Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek și-a dezvăluit marele secret din spatele performanțelor de la Roland Garros

Irina Aldea

Actualizat 05/10/2020 la 15:28 GMT+3

Iga Swiatek este marea surpriză a edițiti din 2020 a Roland Garros. Numele tinerei sportive din Polonia a ajuns pe buzele tuturor după ce a eliminat-o la Paris pe principala favorită a competiției, Simona Halep.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, în vârstă de 19 ani, a reușit la Roland Garros o performanță pe care nu o va uita niciodată, aceea de a o fi eliminat pe principala favorită a competiției, Simona Halep. Tânăra sportivă din Polonia s-a impus în fața Simonei după doar o oră și opt minute de joc, scor 6-1, 6-2. Iga și-a luat astfel revanșa pentru umilința care-i fusese administrată la ediția din 2019, atunci când Simona o elimina în aceeași fază a competiției după doar 45 de minute de joc.
La câteva ore după succesul răsunător de ieri de la Paris, WTA a aflat care este atuul Igăi Swiatek, atuu despre care nu știa nimeni. Tânăra poloneză a dezvăluit că lucrează încă de când avea 17 ani cu o doamnă psiholog care a ajutat-o enorm șă-și pună ordine în gânduri și să devină pe zi ce trece mai bună. WTA Insider a aflat că secretul Igăi Swaitek din spatele performanțelor ei de la Paris poartă numele de Daria Abramowicz.

Iga Swiatek și secretul performanțelor de la Roland Garros – mersul la psiholog

După victoria incredibilă obținută în fața Simonei Halep, Iga Swiatek a vorbit deschis în fața jurnaliștilor despre secretul pe care nimeni nu-l aflase până ieri: "Cred că tăria mentală este probabil cel mai important aspect în tenis, pentru că toată lumea joacă la un nivel ridicat, nu mai e vorba doar despre lovituri. Cei care sunt duri și care pot gestiona presiunea sunt cu adevărați granzii acestui sport. Daria pur și simplu m-a făcut să fiu mai isteață. Știu mai multe lucruri despre sport, știu mai mult despre psihologie și pot să înțeleg care sunt propriile mele sentimente, pot vorbi despre ele cu voce tare.
Mereu am vrut să mă dezvolt în această direcție. Am lucrat cu alți psihologi înainte când eram mai tânără, dar Daria este cea mai bună, mă înțelege din toate punctele de vedere și mă cunoaște foarte bine. Știe să-mi citească gândurile atât de bine, este chiar ciudat. Ea a fost înainte atrenorare, deci știe foarte bine cum funcționează totul. Nivelul meu de încredere a crescut de când lucrez cu Daria", le-a spus Iga jurnaliștilor de la Paris.

Iga Swiatek, de neoprit la Roland Garros! În sferturi atât la simplu, cât și la dublu

Dacă ieri a învins-o pe Simona Halep în doar 68 de minute de joc și s-a calificat în sferturile de finală, Iga Swiatek a mai dat și azi o lovitură, dar în proba de dublu. Alături de americanca Nicole Melichar, Iga Swiatek a obținut biletul pentru sferturile de finală și la dublu, ele trecând în optimi de favoritele numărul 6, Peschke / Schuurs.
Ce este cu adevărat surprinzător este faptul că până în faza sferturilor de finală, acolo unde o va întâlni pe italianca Martina Trevisan, o altă mare surpriză la Paris, Iga Swiatek a cedat doar 16 game-uri și niciun set pierdut. În plus, Iga a pus capăt seriei fantastice a Simonei Halep, care s-a oprit 17 victorii consecutive în circuitul WTA. În urma acestui succes, Iga a egalat scorul întâlnirilor directe cu Simona: 1-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo