Barbora Krejcikova, ocupantă a locului 33 WTA, este noua campioană de Grand Slam de la Roland Garros. Cehoaica în vârstă de 25 de ani a învins-o în ultimul act de la Paris pe favorita numărul 31, Anastasia Pavlyuchenkova, în primul lor meci direct în circuitul feminin de tenis. Krejcikova s-a impus cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute de joc.
"Încă de mică m-am gândit că voi fi într-o zi aici, mi-am pregătit mereu discursul imaginar, dar iată că acum nu mai am cuvinte. Vreau să mulțumesc publicului pentru prezență, sunteți atât de mulți și am simțit mereu sprijinul vostru. Vreau să le mulțumesc părinților mei, fratelui meu, fără de care nu aș fi reușit să fiu aici. Vă mulțumesc că ați crezut în mine și m-ați motivat.

Roland Garros 2021 | Ce a spus Pavlyuchenkova după finala pierdută la Paris & Cum a pierdut partida cu Krejcikova

Australian Open
Specialiştii au dat verdictul: Simona Halep face un Australian Open mare. Care e finala preconizată
15/01/2022 LA 16:19
Prietenii mei au venit aici de peste tot din lume pentru doar un meci, probabil că s-au gândit că e singura mea șansă să câștig un titlu de Grand Slam. Vreau s-o felicit pe Barbora Krejcikova, nu știu cum ai avut acest curaj să joci atât la simplu, cât și la dublu. Bravo și mult succes mâine la dublu", a spus Anastasia Pavlyuchenkova ceremonia de premiere de la Paris.
În primul set, Anastasia Pavlyuchenkova a obținut break-ul încă din primul game al partidei, însă rusoaica nu a fost capabilă să profite de acest avantaj și și-a cedat toate serviciile ulterioare, înmânându-i Barborei Krejcikova primul set după doar 30 de minute de joc, fără ca cehoaica să producă un tenis de foarte înaltă calitate.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
În manșa a doua, lucrurile au decurs în direcția opusă. Pavlyuchenkova și-a ridicat nivelul de joc în mod vizibil și a început să producă lovituri spectaculoase, fără ca adversara ei să poată gestiona presiunea. Krejcikova a părut adesea iritată de ce i se întâmpla în manșa a doua, mai ales în momentul în care Pavlyuchenkova a cerut intervenția medicilor la scorul de 5-2 în favoarea rusoaicei.
Înaintea setului decisiv, Krejcikova a luat și ea o pauză de vestiar pentru a echilibra "situația pauzelor". Prima care a obținut break-ul în setul al treilea a fost chiar cehoaica, confirmând că a dat uitării setul secund. Chiar daă echilibrul nu s-a menținut, Krejcikova a fost jucătoarea mai lucidă și a gestionat cu mult mai mult calm situațiile limită din meci.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australian Open 2022 | Simona Halep, adversar accesibil în primul tur! Cum arată traseul româncelor
13/01/2022 LA 06:24
Tenis
Sorana Cîrstea a dat prima lovitură din 2022. Un om școlit de la Academia lui Mouratoglou o va ajuta
02/01/2022 LA 07:37