În 1992, rivalitatea dintre Seles și Graf părea să capete noi proporții și să ajungă din urmă chiar rivalitatea construită ani de-a rândul de Chris Evert și Martina Navratilova. În primăvara anului 1992 se împlineau doi ani de când o altă jucătoare în afara Monicăi Seles sau a lui Steffi Graf câștigase un Slam, iar cele două păreau că au de gând să facă legea încă mult timp de atunci.
Steffi Graf domina cu încrâncenare circuitul feminin de tenis la sfârșitul anilor ’80 și părea că va continua în acest ritm pentru multă vreme, dar n-a fost așa, pentru că a apărut Monica Seles la orizont, o jucătoare care deținea secretul în fața sportivei din Germania. În 1991, Seles era deja lider mondial, iar în primăvara lui 1992, ea și Graf se aflau față în față în ultimul act la Roland Garros. Ambele luptau pentru cel de-al treilea titlu de Grand Slam pe zgura pariziană.

Victoria Monicăi Seles cu Steffi Graf la Roland Garros 1992, un meci pentru cărțile de istorie

Roland Garros
Simona Halep, mesaj pentru noua campioană de la Roland Garros, Krejcikova! Ce i-a transmis românca
13/06/2021 LA 09:26
Monica Seles era favorita numărul 1 în turneu, urmată fiind de Steffi Graf pe lista capilor de serie. Iugoslava venea în finala turneului cu foarte multă încredere, iar adversara ei avea presiunea pe umeri pentru că nu mai câștigaseră la Roland Garros din 1888. Așa a și început meciul, cu piciorul pe accelerație. Seles fugea spre victorie cupă un prim set dominat autoritar cu scorul de 6-2.
Dorind să ofere replica și să evite o înfrângere grea, fără istoric, Steffi Graf a început să pună în aplicare contraofensiva în setul al doilea, variind foarte mult. Ajutată serios de serviciu și asumându-și mai multe riscuri, Graf reușea să forțeze setul al treilea, act care a făcut din finala feminină din 1992 o finală de-a dreptul magică. S-au disputat la foc automat 18 game-uri care s-au întins pe durata a mai bine de o oră și jumătate.
Ambele finaliste căutau lovitura decisivă, care să le aducă avantajul într-o luptă fantastică. Până la urmă, Graf era mai experimentată, avea o mai bună cunoaștere a situațiilor limită, însă Seles a rămas mereu lucidă de partea cealaltă a fileului. Într-o bătălie demnă de cele ale gladiatorilor, Graf a salvat patru mingi de meci servind la 3-5, apoi a condus cu 6-5 și 7-6. În acel punct, Seles reușit să întoarcă soarta partidei.
La 8-7 a servit pentru meci, ratând și a cincea minge de meci. De fiecare dată, Graf găsea răspunsul, prelungind parcă la nesfârșit drama la care asista o lume întreagă. La a șasea șansă de titlu, Graf a trimis mingea în fileu, după o lovitură de dreapta ratată. 6-2, 3-6, 10-8 în decisiv pentru Monica Seles, care reușea astfel să câștige al treilea titlu consecutiv la Paris.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Pavlyuchenkova, glumă amară după finala pierdută la Roland Garros: "Știau că e singura mea șansă!"
12/06/2021 LA 15:50
Roland Garros
Barbora Krejcikova, în lacrimi după titlul câștigat la Roland Garros 2021! Cui i-a dedicat victoria
12/06/2021 LA 15:38