Sfertul de finală de la Roland Garros 1993 dintre Mary Joe Fernandez și Gabriela Sabatini va rămâne în istorie drept o revenire de legend. Dacă Open-ul francez din acel an era în căutarea unui meci dramatic fără margini, Mary Joe Fernandez și Gabriela Sabatini l-au oferit cu vârf și îndesat.
Mary Joe Fernandez era condusă cu scorul de 1-6, 1-5 și minge de meci. Gabriela Sabatini era la acest scor cu un picior în semifinală, iar adversara ei pe punctul de a pleca spre vestiare. Totuși, a treia favorită a turneului, argentinianca Sabatini, a făcut dublă greșeală la mingea de meci. Din acel moment, Fernandez a salvat încă patru mingi de meci, iar de acolo, toată munca depusă de Sabatini s-a dus pe apa sâmbetei.

Cum a pierdut Gabriela Sabatini un meci la Roland Garros după ce a condus cu 6-1, 5-1 & minge de meci

Roland Garros
Simona Halep, mesaj pentru noua campioană de la Roland Garros, Krejcikova! Ce i-a transmis românca
13/06/2021 LA 09:26
Gabriela Sabatini nu a dat niciun semn de slăbiciune, a câștigat setul inaugural într-o manieră categorică, iar setul secund a continuat în aceeași manieră. Adversara ei din Statele Unite ale Americii părea chiar resemnată, însă la prima minge de meci avută de argentiniancă, totul s-a rupt, iar revenirea americancei a venit pe fondul nervilor adversarei ei, dar și a rezistenței incredibile arătate de Fernandez pe teren.
Doar 53 de minute trecuseră când scorul s-a făcut 6-1, 5-1 pentru Sabatini. În acel moment, Fernandez a privit spre ceas: "Mi-am spus că trebuie să fac ceva să nu fiu învinsă în mai puțin de o oră", a spus americanca la conferința de presă. Trei ore și 35 de minute mai târziu, Fernandez ieșea învingătoare de pe teren, după cel mai lung meci de simplu feminin al anului și al treilea cel mai lung din Era Open, scor 1-6, 7-6 (4), 10-8.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Pavlyuchenkova, glumă amară după finala pierdută la Roland Garros: "Știau că e singura mea șansă!"
12/06/2021 LA 15:50
Roland Garros
Barbora Krejcikova, în lacrimi după titlul câștigat la Roland Garros 2021! Cui i-a dedicat victoria
12/06/2021 LA 15:38