Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider

Nicu Savin

Publicat 25/05/2022 la 19:16 GMT+3

Alexander Zverev a fost la un pas de o eliminare prematură de la Roland Garros. Germanul a revenit însă de la 0-2 la seturi în fața argentinianului Sebastian Baez și s-a impus în final cu 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5, după ce a salvat și o minge de meci în decisiv.

Alexander Zverev bei den French Open in Paris

Credit imagine: Imago

Alexander Zverev a avut un meci infernal cu Sebastian Baez, un argentinian aflat la prima sa prezență pe tabloul principal de la Roland Garros. Cei doi jucători se întâlniseră recent la Roma, unde Zverev s-a impus în minim de seturi, dar duelul de pe Philippe Chatrier a fost total diferit.
Germanul a fost de nerecunoscut în startul partidei, pierzând cu 6-2 primul set și fiind condus cu 4-0 în cel de-al doilea. Al 3-lea jucător al lumii a dat semne de revenire, dar nu a mai putut evita pierderea manșei secunde (4-6), iar pericolul eliminării era uriaș.

Alexander Zverev, calificare dramatică în turul 3 la Roland Garros

Zverev și-a ridicat apoi nivelul și a defilat în următoarele două seturi, pe care le-a câștigat cu 6-1 și 6-2, trimițând meciul în decisiv. Argentinianul a fost primul care a câștigat contra serviciului, distanțându-se la 4-2, dar Zverev a replicat imediat și a egalat, după care meciul a căpătat accente dramatice.
Baez a condus cu 5-4, iar în game-ul următor a avut minge de meci. Zverev a salvat-o însă și apoi și-a făcut serviciul, egalând la 5. Lipsa de experiență la acest nivel a argentinianului s-a văzut ulterior. Zverev a fructificat o minge de break în game-ul 11 al decisivului, iar apoi a servit impecabil și s-a impus cu 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5, la capătul a 3 ore și 39 de minute de joc.
Pentru un loc în optimile de finală, Alexander Zverev va juca împotriva învingătorului disputei Brandon Nakashima (75 ATP) - Tallon Griekspoor (58 ATP). La ora redactării acestui articol, americanul cu origini asiatice conduce cu 2-0 la seturi.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 25 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo