Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum și-a dezvoltat Rafa forța mentală: "Nu îmi voi permite niciodată să sparg o rachetă"

Andrei Nicolae

Publicat 05/06/2022 la 14:24 GMT+3

Rafael Nadal are o forță mentală cum rar s-a văzut în istoria sportului profesionist. Acest detaliu l-a ajutat să devină o legendă a tenisului mondial.

Rafael Nadal bei den French Open in Paris

Credit imagine: Getty Images

Forța mentală a lui Rafael Nadal l-a propulsat în istoria tenisului mondial. "Forța mentală este cheia, dar nu putem uita de alte aspecte pentru care să ne pregătim", a spus "Matadorul", care azi încearcă să-și treacă în cont al 22-lea titlu de Grad Slam din istorie.
picture

Imagini memorabile înaintea finalei Nadal - Ruud. O istorie fabuloasă, prezentată în 46 de secunde

Din această frază, Rafa Nadal reflectă asupra unuia dintre domeniile care i-au influențat cel mai mult cariera sportivă. Managementul suferinței, al emoțiilor și al unei capacități supraumane de concentrare, a precizat publicația spaniolă Marca.

Cum și-a dezvoltat Rafa forța mentală: "Nu îmi voi permite niciodată să sparg o rachetă"

În videoclipul pentru Telefonica, "Rafa Nadal - Antrenează-ți puterea mentală", spaniolul a povestit cum a dezvoltat acest aspect. "Să nu credeți că nu au existat momente în care să nu aș fi vrut să sparg racheta", a spus Rafa. "Până la urmă, este capacitatea de a te controla și de a tolera frustrarea. Am fost educat pentru asta", a explică el.
Iar partea mentală îl ajută să aibă azi un succes incredibil. Iar în finala cu Casper Ruud are șansa de a scrie o nouă pagină de istorie. Să-și ducă recordul de victorii la Roland Garros și mai sus, la 14 titluri.
O motivație pentru Rafa este și lupta la distanță cu Novak Djokjovic și Roger Federer pentru cele mai multe titluri de Grand Slam. Cu un succes azi, spaniolul ia un avans de două titluri în fața celor doi rivali istorici. Tododată, Rafa caută al patrulea titlu din 2022, după Melbourne, Australian Open și Acapulco. "Un record de victorii - înfrângeri de 111-3 la Roland Garros sugerează cu siguranță că spaniolul va fi greu de oprit, deoarece încearcă să scrie și mai multă istorie la Paris", a precizat ATP.
Partida Nadal - Ruud, marea finală masculină de la Roland Garros 2022, e în direct azi, de la ora 16:00, pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo