Campioana din 2019 de la Roland Garros, Ashleigh Barty, nu a mai apărut pe terenul de tenis de la Qatar Open, din luna februarie a acestui an. Liderul mondial din WTA a ales să nu participe la US Open, iar mai apoi a anunțat că nu va face deplasarea nici la Roland Garros pentru a-și apăra titlul cucerit anul trecut. Legendarul Boris Becker a transmis de curând că i-au lipsit câteva apariții la ediția din acest an a turneului parizian.
"Mi-au lipsit câteva nume mari la Roland Garros, campioanele de Grand Slam Ash Barty, Naomi Osaka și Bianca Andreescu", a transmis fostul lider mondial din ierarhia masculină. Barty a refuzat să joace la Roland Garros 2020 invocând motive de securitate medicală. Ea a precizat că sănătatea familiei ei este prioritatea numărul 1, dar nu a menționat când are de gând să revină pe terenul de tenis, în competiții. Chiar și așa, Barty va încheia sezonul pe locul 1 WTA.

Boris Becker, nemulțumit de absențele înregistrate la Roland Garros

Tenis
Andy Murray aplaudă condamnarea la închisoare a lui Boris Becker: "Am 0 simpatie pentru el!"
02/05/2022 LA 13:16
Câștigător a șase titluri de Grand Slam, Becker și-a exprimat nemulțumirea și a precizat că oricine e liber să facă propriile alegeri, dar că mai mulți jucători australieni au ales să vină la turnee și să joace. Germanul se aștepta ca Barty să încerce să-și apere titlul de la Roland Garros, însă s-a lovit de o dezamăgire: "Pentru mine a fost dezamăgitor să nu o văd pe Barty nici la US Open și nici la roland Garros. E adevărat, trăim vremuri grele, oamenii sunt liberi să facă propriile alegeri, dar am văzut câțiva australieni care au făcut un efort să vină să joace atât la US Open, cât și la Roland Garros, au ales să susțină circuitul și eforturile organizatorilor de a desfășura competițiile, pentru spectatori, pentru jucători, pentru toată lumea implicată.
Anul acesta de abia am văzut-o, e bine că se distrează urmărind meciuri de fotbal australian în timp ce turneul pe care l-a câștigat acum 12 luni se află în plină desfășurare. La fel și Andreescu. Sunt foarte puține evenimente programate în 2020 după Roland Garros, aș fi putut înțelege de ce jucătorii se feresc de US Open, pentru că e primul mare eveniment după pauză, cu multe aspecte incerte, dar chiar a mers bine. Este o rușine că mai multe jucătoare, printre care Osaka, nu au venit și la Paris după acel turneu", a spus Becker.
Tenis
Fostul mare campion Boris Becker, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare
29/04/2022 LA 15:59
Tenis
Boris Becker a fost găsit vinovat în procesul falimentului! Ce riscă fostul mare campion german
08/04/2022 LA 15:10