Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boris Becker, critici dure pentru Barty, Andreescu și Osaka! Ce l-a nemulțumit pe expertul Eurosport

Irina Aldea

Actualizat 07/10/2020 la 14:16 GMT+3

Boris Becker, prezent adesea în studioul Eurosport din Londra, a avut critici dure de adresat marilor absente de anul acesta de la Roland Garros: Ashleigh Barty, Bianca Andreescu și Naomi Osaka.

Eurosport-Experte Boris Becker

Credit imagine: Eurosport

Campioana din 2019 de la Roland Garros, Ashleigh Barty, nu a mai apărut pe terenul de tenis de la Qatar Open, din luna februarie a acestui an. Liderul mondial din WTA a ales să nu participe la US Open, iar mai apoi a anunțat că nu va face deplasarea nici la Roland Garros pentru a-și apăra titlul cucerit anul trecut. Legendarul Boris Becker a transmis de curând că i-au lipsit câteva apariții la ediția din acest an a turneului parizian.
"Mi-au lipsit câteva nume mari la Roland Garros, campioanele de Grand Slam Ash Barty, Naomi Osaka și Bianca Andreescu", a transmis fostul lider mondial din ierarhia masculină. Barty a refuzat să joace la Roland Garros 2020 invocând motive de securitate medicală. Ea a precizat că sănătatea familiei ei este prioritatea numărul 1, dar nu a menționat când are de gând să revină pe terenul de tenis, în competiții. Chiar și așa, Barty va încheia sezonul pe locul 1 WTA.

Boris Becker, nemulțumit de absențele înregistrate la Roland Garros

Câștigător a șase titluri de Grand Slam, Becker și-a exprimat nemulțumirea și a precizat că oricine e liber să facă propriile alegeri, dar că mai mulți jucători australieni au ales să vină la turnee și să joace. Germanul se aștepta ca Barty să încerce să-și apere titlul de la Roland Garros, însă s-a lovit de o dezamăgire: "Pentru mine a fost dezamăgitor să nu o văd pe Barty nici la US Open și nici la roland Garros. E adevărat, trăim vremuri grele, oamenii sunt liberi să facă propriile alegeri, dar am văzut câțiva australieni care au făcut un efort să vină să joace atât la US Open, cât și la Roland Garros, au ales să susțină circuitul și eforturile organizatorilor de a desfășura competițiile, pentru spectatori, pentru jucători, pentru toată lumea implicată.
Anul acesta de abia am văzut-o, e bine că se distrează urmărind meciuri de fotbal australian în timp ce turneul pe care l-a câștigat acum 12 luni se află în plină desfășurare. La fel și Andreescu. Sunt foarte puține evenimente programate în 2020 după Roland Garros, aș fi putut înțelege de ce jucătorii se feresc de US Open, pentru că e primul mare eveniment după pauză, cu multe aspecte incerte, dar chiar a mers bine. Este o rușine că mai multe jucătoare, printre care Osaka, nu au venit și la Paris după acel turneu", a spus Becker.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo