Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carreno-Busta, avertisment pentru Novak Djokovic la Roland Garros: "Doar lui Nadai îi sunt inferior"

Irina Aldea

Actualizat 06/10/2020 la 20:40 GMT+3

Novak Djokovic și Pablo Carreno-Busta se vor întâlni în sferturile de finală de la Roland Garros, mâine, în direct pe Eurosport.

Novak Djokovic & Pablo Carreno-Busta

Credit imagine: Getty Images

Mâine continuă confruntările din sferturile de finală de la Roland Garros. Pe partea de tablou a liderului mondial din ATP, Novak Djokovic, s-au conturat dueluri foarte tari. Nole îl va întâlni pentru a cincea oară în carieră pe ibericul Pablo Carreno-Busta, ocupant al locului 18 ATP și favorit numărul 17 la Open-ul francez. Ultima dată când cei doi s-au întâlnit a fost chiar la US Open, acolo unde Djokovic a fost descalificat în urma unui gest imprudent.
Djokovic a avut parte pe zgura pariziană de un prim test în optimile de finală, acolo unde a reușit totuși să treacă de Karen Khachanov în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3, 6-3. Sârbul a trecut până acum la Paris de Mikael Ymer, Ricardas Berankis, Daniel Elahi Galan Riveros și Karen Khachanov. De partea cealaltă, Pablo Carreno-Busta i-a învins la Roland Garros pe John Millman, Guido Pella, Roberto Bautista Agut și Daniel Altmaier. Spre deosebire de Djokovic, care nu a cedat niciun set până în sferturi, Carreno-Busta a pierdut unul în confruntarea cu al lui compatriot, Bautista-Agut.

Pablo Carreno-Busta, avertisment clar pentru Djokovic înaintea duelului direct

La Paris, Pablo Carreno-Busta și-a egalat cel mai bun rezultat al său, sferturi de finală, atinse în 2017 și acum și în 2020. Ibericul are visuri mari și speră să ajungă să joace finala în compania bunului lui prieten, Rafael Nadal, care s-a impus la Paris de 12 ori până acum (!!!). Carreno-Busta a declarat că nu-i este teamă de Djokovic pe zgură și spune că pe această suprafață nu-i este inferior decât lui Nadal.
"Sunt la un nivel foarte înalt de joc. Pe zgură nu sunt inferior nimănui în afara lui Nadal; dacă sunt 100% pregătit, curajos și agresiv, sunt foarte periculos și nimănui nu-i va fi ușor sa ma bata. În sferturi voi avea parte de o bătălie pe cinste, asta e sigur. Știm cu toții ce s-a întâmplat la Us Open, dar Novak a revenit la 100% și se simte încrezător, se vede cu ochiul liber. Nu sunt intimidat, voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu și să-l înving, veau să ajung în semifinale și să încerc acolo să dau tot ce am mai bun pentru a disputa finala, simt că pot să leg victoriile aici", a spus Carreno-Busta la Paris.
Câștigătorul din acest meci îl va întâlni în penultimul act la Paris pe învingătorul duelului dintre Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev, o altă confruntare pe cinste. Cele mai tari meciuri de la Roland Garros sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo