Openul Francez devine, în acest an, al treilea și ultimul turneu de Mare Șlem al sezonului de tenis. Ediția 2020 se va juca în perioada 21 septembrie - 11 octombrie, va fi transmisă în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player, iar porțile turneului se vor deschide pentru un număr redus de spectatori, pe durata desfășurării meciurilor de pe tablourile principale. În calificări însă, pentru a fluidiza deplasarea jucătorilor, nu va fi permis accesul spectatorilor.
"De la reluarea sezonului, Roland-Garros va fi primul turneu care va avea privilegiul de a primi spectatori. Numărul acestora va fi redus pentru a permite ca turneul să fie organizat în condiţii de siguranţă", a declarat Bernard Giudicelli, președinte FFT.
Complexul de la Roland Garros, întins pe o suprafață de 12 hectare, a fost împărțit în trei zone distincte, strict delimitate, în jurul celor trei mari arene de concurs: Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen și Simone Mathieu. Spectatorii nu vor putea ajunge dintr-o zonă în alta, fiecare zonă având un circuit propriu de acces. În total, 11.500 de bilete vor fi puse spre vânzare, zilnic.
Tenis
Dominația Igăi Swiatek, valabilă doar un sezon? Fostul antrenor al Emmei Răducanu s-a convins
ACUM 27 MINUTE

Roland Garros 2020: câți spectatori vor asista, zilnic, la meciuri

Federația Franceză de Tenis va pune în vânzare pentru fiecare zi de competiție câte 5.000 de bilete pentru zonele terenurilor Philippe Chatrier și Suzanne Lenglen, plus 1.500 de bilete pentru recent-inauguratul teren Suzanne Mathieu, "terenul dintre sere".
Purtarea măștii în tribune va fi obligatorie, pe toată durata zilei. În plus, spectatorii vor fi supuși unui control la intrarea în fiecare zonă.
De asemenea, francezii au anunțat și protocolul aprobat pentru sportivi: vor fi testați în momentul în care ajung la Paris, apoi re-testați după 72 de ore și, mai departe, din cinci în cinci zile. "Două hoteluri vor fi rezervate aproape în exclusivitate pentru turneu şi toţi jucătorii vor trebui să stea acolo, obligatoriu. Jucătorii vor avea acces la teren doar în ziua meciurilor", a transmis Guy Forget, directorul turneului de la Roland Garros.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM O ORĂ
Tenis
Nicholas David Ionel, la cea mai bună clasare în ATP. Cum arată ierarhiile la masculin și feminin
ACUM 2 ORE