Duminică, pe centralul "Philippe Chatrier", Novak Djokovic și Rafael Nadal se vor înfrunta pentru a noua oară în finala unui turneu de Mare Șlem. Aceasta devine rivalitatea cu cele mai multe episoade în ultimul act în Grand Slam-uri, la egalitate cu o altă rivalitate care îl include pe Rafael Nadal - cea cu Roger Federer. Cine va câștiga, va scrie istorie. Dacă se va impune Nadal, recordul lui Federer de 20 de titluri de Grand Slam câștigate va fi egalat. Dacă o va face Djokovic, tenisul va avea un prim jucător în Era Open cu victorii multiple în toate cele patru turnee de Mare Șlem. Per total, va fi a 27-a finală în tenisul masculin între Djokovic și Nadal - un record absolut.
Timp de mai bine de două ore, Novak Djokovic a dominat cu autoritate semifinala cu Stefanos Tsitsipas și părea că se îndreaptă către o victorie de rutină, în minimum de seturi. Salvând toate cele șapte mingi de break pe care le-a înfruntat în primele două seturi, liderul mondial a servit pentru calificarea în finală la 5-4 în setul trei, după o evoluție fabuloasă, cu serii de scurte imparabile, curse draconice și o selecție a loviturilor impecabilă, dublată de precizie în execuții.
Grecul a tâșnit însă ca împins de arcuri în ultimul moment posibil și a oprit ferm galopul de sănătate al sârbului, salvând minge de meci cu o diagonală de rever. Acel moment a funcționat ca o injecție pe cord deschis cu încredere, grecul demarând o revenire de ținut minte, care arată o dată în plus potențialul pe care îl are: a convertit a 11-a minge de break avută în meci, apoi a smuls un nou break pe următoarea tură de lansare a sârbului, preluând mantia de super-erou în punctele mari. Încrederea l-a purtat mai departe și în setul patru, Tsitsipas fiind jucătorul mai precis, mai eficient și mai pragmatic, apărând opt din nouă mingi de break și convertind două din două.
Tenis
ATP, comunicat despre acordarea punctelor în turneele pe iarbă din Anglia! Ce s-a stabilit
ACUM 6 ORE
Experința lui Novak Djokovic s-a văzut însă, acesta reușind să își curețe jocul și să ridice înapoi nivelul de joc la cote fantastice încă din primele puncte ale decisivului. Grecul a fost luat pe nepregătite și nu a avut resurse pentru a riposta, setul cinci transformându-se într-o cursă contracronometru pentru sârb spre linia de finiș și finala cu Nadal de duminică.

Roland Garros 2020: Ce a declarat Novak Djokovic după calificarea în finală

"Am încercat să rămân calm, liniștit. Când am pierdut setul trei nu m-am precipitat. Știam că la un moment dat voi avea o șansă. Mi-a plăcut cât de concentrat am rămas, deși am pierdut seturile 3 și 4. El a revenit la un nivel foarte bun, dar am fost în control pe final. Lucrurile se pot schimba tot timpul. Am avut acea minge de meci, au fost niște game-uri nu foarte bune ale mele. Nu mi s-a părut prea epuizat până la final de set cinci. Evident, a stat mult pe teren la Hamburg. Știam că îmi ajunge un break pentru a face diferența", a spus Djokovic, după semifinala cu Stefanos Tsitsipas.
Rafael Nadal va juca a 13-a finală a carierei la Roland Garros, după ce s-a impus cu 6-3, 6-3, 7-6(0) în fața lui Diego Schwartzman.
Tenis
Marius Copil e în turul 2 al calificărilor la Roland Garros! Victorie cu Furness
ACUM 7 ORE