Pironkova a dominat duelul din turul întâi cu Petkovic, câștigând patru din cinci game-uri pe retur în primul set și ținându-și constant adversara în stare de alertă pe propriul serviciu. Petkovic nu a reușit să își echilibreze niciun moment raportul dintre lovituri câștigătoare și greșeli neforțate, terminând meciul pe minus, 12 la 29. Intrată direct pe tabloul principal în baza unui wildcard primit de la organizatori, sportiva din Bulgaria s-a impus 6-3, 6-3, în 73 de minute.

Roland Garros 2020: revedere cu Andrea Petkovic

Când te gândești la Andrea Petkovic, ți se pare că semifinala jucată de ea împotriva Simonei Halep la Roland Garros 2014 a fost cu o viață în urmă. Carismatica jucătoare din Germania inventase un dans pe zgură unic, prin care își sărbătorea victoriile, vorbea mereu altfel la fiecare conferință de presă, cu o tușă de umor, una filosofică și fără pic de auto-cenzură, spunând franc ce gândea - și o făcea mereu analitic, critic, întorcând lucrurile pe toate fețele. Iubește arta și cărțile la fel de mult ca tenisul, și-a pus ordine în viață la un moment dat găsindu-și inspirația în Led Zeppelin, însă corpul sportivei născute în Bosnia și Herțegovina nu a ținut pasul cu ea. S-a confruntat cu accidentări încă din perioada junioratului, iar ca senioară a avut probleme mai întâi cu genunchiul drept, apoi, mai acut, cu genunchiul stâng.
Roland-Garros
Petkovic - Dodin - Roland-Garros
23/05/2022 LA 13:08
Petkovic anunțase că ar vrea să renunțe la tenis spre final de 2020. S-a operat însă la genunchi în luna februarie, apoi a fost surprinsă de pandemie exact când și-ar fi dorit să revină, în turneul de la Miami. Acum s-a aliniat la startul unui turneu, după 12 luni, pentru prima dată după octombrie 2019. Roland Garros este locul unde Petkovic și-a făcut debutul în turnreele de Mare Șlem și apoi a reușit cel mai bun rezultat al său la acest nivel.
Potrivit site-ul oficial Roland Garros, nemțoaica spune că nu s-a bucurat niciodată mai mult de jocul de tenis ca acum.
La 33 de ani, Petkovic a recunoscut că a avut emoții în primele zile la Paris, când s-a antrenat cu Ons Jabeur, una dintre revelațiile acestui început de sezon. "Cam de un an un m-am antrenat cu o jucătoare de top într-un mediu de turneu. Într-un fel, a fost ceva nou și am fost stresată, ceva de genul - <<Dumnezeule, unde mă aflu? Mai sunt lucrurile la fel?>> Când am ieșit de pe teren mi-am spus - <<Sunt ok, mă descurc bine>>".
Toate acele accidentări pe care le-am avut atât de devreme în carieră m-au făcut să realizez că își vor pune amprenta asupra mea la un moment dat, mai devreme decât în cazul altor fete care au fost mai norocoase decât mine când au fost tinere. Și exact asta s-a întâmplat, însă ceea ce mă ține pe linia de plutire, întreagă la cap, este faptul că acum chiar mă distrez mult mai mult când joc tenis | Andrea Petkovic
https://i.eurosport.com/2020/09/28/2895795.jpg
Australian Open
Australian Open Live Blog | Berrettini - Nadal și Barty - Keys, primele semifinale
25/01/2022 LA 13:06
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
21/01/2022 LA 13:47