Petra Kvitova a gestionat excelent condițiile atipice de la Paris, reînnodând legătura specială cu turneul la care, la debutul său absolut în Grand Slam-uri, ajungea până în optimi.
Așa cum a făcut-o și pe frig, și pe ploaie, și pe vânt, miercuri, într-o zi puțin mai blândă, Kvitova reușit să își impună toate armele în fața Laurei Siegemund, o adversară care, ajunsă în premieră în această fază a competiției la 32 de ani, nu și-a atins cel mai înalt nivel de joc și nu a găsit soluția nici în acest al doilea meci direct pentru a-i câștiga set cehoaicei.
Prestația excelentă a Petrei Kvitova a pornit de la un serviciu extrem de solid, care i-a dat multă încredere și siguranță în primul set (6 ași și 13 din 15 puncte câștigate în spatele primului serviciu). A reușit break-ul devreme, iar de la 3-1 și-a protejat fără cusur avantajul. Siegemund a pus mai multe probleme în setul secund, revenind de la 0-2 în start de set, însă nu și-a controlat emoțiile, iar un avertisment primit gratuit din partea arbitrei de scaun i-a dat peste cap total evoluția, fluctuațiile din jocul său fiind imense.
Guadalajara Open Akron
Motivul ciudat pentru care a fost amânat un meci la Guadalajara! Kvitova: "N-am mai văzut așa ceva"
18/10/2022 LA 14:03
Mult mai calmă, Kvitova a câștigat patru din cinci game-uri de retur în setul secund și a trecut linia de finiș cu un raport excelent, 22 de lovituri câștigătoare și 15 greșeli neforțate, după 80 de minute de la primul serviciu.
  • Petra Kvitova revine, așadar în semifinalele unui turneu de Mare Șlem pentru prima dată după marea dezamăgire din finala de la Australian Open 2019, pierdută în fața japonezei Naomi Osaka.
"Înseamnă mult pentru mine, cu siguranță. Am căzut pradă emoțiilor la finalul partidei precedente. Nu visam să mai ajung într-o finală de Grand Slam după tot ce mi s-a întâmplat", a declarat Petra Kvitova, la finalul partidei. Ea o va înfrunta pentru un loc în finală pe Sofia Kenin, americanca fiind jucătoare care va încheia anul cu două prezențe în careul de ași în Grand Slam-uri.

Parcursul Petrei Kvitova spre finala de la Roland Garros 2020:

  • turul 1: 6-3, 7-5 cu Oceane Dodin (1 oră, 17 minute)
  • turul 2: 6-3, 6-3 cu Jasmine Paolini (1:24)
  • turul 3: 7-5, 6-3 cu Leylah Fernandez (1:54)
  • optimi: 6-2, 6-4 cu Zhang Shuai (1:25)
  • sferturi: 6-3, 6-3 cu Laura Siegemund (1:20)
  • semifinale - cu Sofia Kenin (cap de serie 4)
US Open
US Open, ziua 8 | Alcaraz, victorie magică în fața lui Cilic! Nadal, OUT în optimi
05/09/2022 LA 10:02
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52