Petra Kvitova a gestionat excelent condițiile atipice de la Paris, reînnodând legătura specială cu turneul la care, la debutul său absolut în Grand Slam-uri, ajungea până în optimi.
Așa cum a făcut-o și pe frig, și pe ploaie, și pe vânt, miercuri, într-o zi puțin mai blândă, Kvitova reușit să își impună toate armele în fața Laurei Siegemund, o adversară care, ajunsă în premieră în această fază a competiției la 32 de ani, nu și-a atins cel mai înalt nivel de joc și nu a găsit soluția nici în acest al doilea meci direct pentru a-i câștiga set cehoaicei.
Prestația excelentă a Petrei Kvitova a pornit de la un serviciu extrem de solid, care i-a dat multă încredere și siguranță în primul set (6 ași și 13 din 15 puncte câștigate în spatele primului serviciu). A reușit break-ul devreme, iar de la 3-1 și-a protejat fără cusur avantajul. Siegemund a pus mai multe probleme în setul secund, revenind de la 0-2 în start de set, însă nu și-a controlat emoțiile, iar un avertisment primit gratuit din partea arbitrei de scaun i-a dat peste cap total evoluția, fluctuațiile din jocul său fiind imense.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13
Mult mai calmă, Kvitova a câștigat patru din cinci game-uri de retur în setul secund și a trecut linia de finiș cu un raport excelent, 22 de lovituri câștigătoare și 15 greșeli neforțate, după 80 de minute de la primul serviciu.
  • Petra Kvitova revine, așadar în semifinalele unui turneu de Mare Șlem pentru prima dată după marea dezamăgire din finala de la Australian Open 2019, pierdută în fața japonezei Naomi Osaka.
"Înseamnă mult pentru mine, cu siguranță. Am căzut pradă emoțiilor la finalul partidei precedente. Nu visam să mai ajung într-o finală de Grand Slam după tot ce mi s-a întâmplat", a declarat Petra Kvitova, la finalul partidei. Ea o va înfrunta pentru un loc în finală pe Sofia Kenin, americanca fiind jucătoare care va încheia anul cu două prezențe în careul de ași în Grand Slam-uri.

Parcursul Petrei Kvitova spre finala de la Roland Garros 2020:

  • turul 1: 6-3, 7-5 cu Oceane Dodin (1 oră, 17 minute)
  • turul 2: 6-3, 6-3 cu Jasmine Paolini (1:24)
  • turul 3: 7-5, 6-3 cu Leylah Fernandez (1:54)
  • optimi: 6-2, 6-4 cu Zhang Shuai (1:25)
  • sferturi: 6-3, 6-3 cu Laura Siegemund (1:20)
  • semifinale - cu Sofia Kenin (cap de serie 4)
BNP Paribas Open
Eșec neașteptat pentru Simona Halep! A fost învinsă la Indian Wells de nr. 100 mondial
10/10/2021 LA 12:55
Tenis
Halep, întrebată despre ce se întâmplă cu Emma Răducanu, după succesul de la US Open. Răspunsul dat
10/10/2021 LA 09:19