Britanicul Dan Evans a prins ultimul loc pe lista capilor de serie la Roland Garros 2020 înainte de tragerea la sorți. Avea speranțe de a obține un rezultat bun cât negru sub unghie. Adică mai deloc, având în vedere faptul că, până la 30 de ani, nu câștigase niciodată vreun meci la Paris, nu câștigase niciodată în carieră două seturi pe zgură într-un meci jucat în sistem best-of-five, iar tragerea la sorți l-a trimis spre un duel în primul tur cu vecinul din clasament, Kei Nishikori, abonat la turul patru la French Open în ultimii ani.
După ce Rafael Nadal și Dominic Thiem s-au antrenat la Roland Garros cu noile mingi Wilson, alese de Federația Franceză pentru ediția 2020 cu luni buni înainte de izbucnirea pandemiei, în locul tradiționalelor mingi Babolat, a fost clar că cei mai buni jucător pe zgură nu agreează aceste mingi.
Prima zi a turneului de la Roland Garros a fost una ploioasă, rece și cu vânt în rafale. Iar Dan Evans, un jucător fără pretenții pe zgură, a stat pe teren aproape patru ore - timp suficient pentru a putea vorbi în deplină cunoștință de cauză. Un Kei Nishikori când absent pe teren, când extrem de inspirat, l-a învins pe Evans după trei ore și 49 de minute, pe Terenul 14.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Nadal pare greu de oprit. Cristian, OUT în turul 2. Programul de joi
PESTE 41 MINUTE

Roland Garros 2020: declarație dură și explicită a unui jucător care nu iubește zgura

Rafael Nadal, care ar fi putut fi bănuit de subiectivism, având în vedere faptul că este sub contract din copilărie cu Babolat - vechiul furnizor al mingilor, dar și un adept al rutinelor și ritualurilor, a declarat că noile mingi "nu sunt pentru jocul pe zgură". Spaniolul este jucătorul despre care, după 12 titluri la Roland Garros, se spune că poate câștiga pe zgură și trezit dintr-un somn de ani de zile. El a completat că noile mingi, mai grele, ar putea fi chiar periculoase pentru umerii și coatele jucătorilor.
Dan Evans a pus însă punctul pe "i" într-un mod plastic, sugestiv și memorabil, garantat să facă înconjurul lumii. "Unele mingi pe care le-am folosit noi nu i le-ai da nici unui câine să le roadă! E brutal, e prea frig, iar mingile sunt cea mai mare problemă. E greu să faci acea minge să se ducă undeva. Mingea e un pic prea grea, cred eu", a declarat al 34-lea jucător al lumii, potrivit BBC.
Kei Nishikori l-a învins pe Dan Evans, într-un deznodământ anunțat și anticipat, 1-6, 6-1, 7-6(3), 1-6, 6-3. Mai departe, japonezul îl va înfrunta, miercuri, pe italianul Stefano Travaglia, învingător cu 6-3, 6-4, 6-4 în fața spaniolului Pablo Andujar.

Victoria Azarenka a fost și ea nemulțumită

Finalistă la US Open, Victoria Azarenka a fost nemulțumită de temperaturile scăzute de joc, de determinarea organizatorilor de a juca meciurile pe ploaie.
Dubla campioană de la Australian Open a refuzat să mai stea pe teren după ce ploaia de la Paris s-a intensificat, deși arbitra meciului și-ar fi dorit ca jucătoarele să rămână pe teren pentru a profita rapid de primele minute în care jocul ar fi putut fi reluat. Astfel, Azarenka a plecat hotărâtă spre vestiare, după primele trei game-uri ale duelului cu Danka Kovinic, după schimburi de replici intense cu arbitra, dar și cu reprezentanți ai turneului.
Azarenka a spus că ar îngheța dacă ar rămâne pe teren să aștepte.
Când partida s-a reluat, Azarenka a câștigat totuși fără emoții, 6-1, 6-2. În turul doi, favorita zece a tabloului va juca împotriva unei sportive din a doua sută mondială, Anna Karolina Schmiedlova, învingătoare cu 6-4, 6-4 în fața eternei luptătoare Venus Williams.
Australian Open
Rafa Nadal e în turul 3 la Australian Open! "Matadorul", victorie confortabilă cu Yannick Hanfmann
ACUM 10 MINUTE
Tenis
Novak Djokovic, criticat de un fost campion la Australian Open! "Nu ar fi trebuit să vină aici"
ACUM 18 MINUTE