Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#PerformanțeleRomânilor Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz a avansat în turul 2 al probei de dublu de la Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 01/06/2021 la 14:02 GMT+3

Horia Tecău a debutat cu dreptul la ediția din acest an de la Roland Garros. Românul face pereche cu germanul Kevin Kravietz, iar cei doi au învins dublul Ariel Behar/Gonzalo Escobar, scor 6-3, 3-6, 7-6 (5).

Horia Tecău & Kevin Krawietz

Credit imagine: Getty Images

Horia Tecău este singurul reprezentant al României pe tabloruile masculine de la Roland Garros. În proba de dublu, românul face pereche cu germanul Kevin Kravietz, câștigător la Paris în ultimii doi ani alături de conaționalul Andreas Mies.
Chiar dacă joacă de doar câteva luni împreună, Tecău și Kravietz au demonstrat că sunt specialiști ai probei de dublu. În primul tur de la Roland Garros, perechea româno-germană a trecut în 3 seturi de dublul format din uruguayanul Ariel Behar și columbianul Gonzalo Escobar.

Horia Tecău s-a calificat în turul doi al probei de dublu de la Roland Garros

În primul set, Tecău și Kravietz au cedat doar 3 puncte când s-au aflat la serviciu și un break a fost suficient pentru a se impune cu 6-3. Sud-americanii au revenit însă și au câștigat cu același scor manșa secundă, astfel că s-a intrat în decisiv. Acolo, echilibrul a persistat până în final și totul s-a decis la tie-break. Tecău și Kravietz au avut nervii mai tari, au făcut un minibreak, apoi și-au păstrat serviciul și s-au impus în final cu 7-5.
În runda următoare, Tecău și Kravietz se vor duela cu învingătorii disputei John Millman/Thiago Monteiro-Yen-Hsun Lu/Yoshihito Nishioka .
Așadar, Horia Tecău continuă aventura la Roland Garros, unde are nevoie de un rezultat cât mai bun pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice. România este mult mai bine reprezentată pe tabloul feminin, unde Ana Bogdan este calificată deja în turul 3, după abandonul lui Naomi Osaka, iar Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au acces în turul secund.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo