Horia Tecău este singurul reprezentant al României pe tabloruile masculine de la Roland Garros. În proba de dublu, românul face pereche cu germanul Kevin Kravietz, câștigător la Paris în ultimii doi ani alături de conaționalul Andreas Mies.
Chiar dacă joacă de doar câteva luni împreună, Tecău și Kravietz au demonstrat că sunt specialiști ai probei de dublu. În primul tur de la Roland Garros, perechea româno-germană a trecut în 3 seturi de dublul format din uruguayanul Ariel Behar și columbianul Gonzalo Escobar.

Horia Tecău s-a calificat în turul doi al probei de dublu de la Roland Garros

US Open
EXCLUSIV Concluziile lui Horia Tecău după prezența în sferturi la US Open și planurile de viitor
08/09/2021 LA 00:36
În primul set, Tecău și Kravietz au cedat doar 3 puncte când s-au aflat la serviciu și un break a fost suficient pentru a se impune cu 6-3. Sud-americanii au revenit însă și au câștigat cu același scor manșa secundă, astfel că s-a intrat în decisiv. Acolo, echilibrul a persistat până în final și totul s-a decis la tie-break. Tecău și Kravietz au avut nervii mai tari, au făcut un minibreak, apoi și-au păstrat serviciul și s-au impus în final cu 7-5.
În runda următoare, Tecău și Kravietz se vor duela cu învingătorii disputei John Millman/Thiago Monteiro-Yen-Hsun Lu/Yoshihito Nishioka .
Așadar, Horia Tecău continuă aventura la Roland Garros, unde are nevoie de un rezultat cât mai bun pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice. România este mult mai bine reprezentată pe tabloul feminin, unde Ana Bogdan este calificată deja în turul 3, după abandonul lui Naomi Osaka, iar Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au acces în turul secund.
Internazionali BNL d'Italia
ATP Roma: Horia Tecău s-a calificat în sferturile probei de dublu! Românul a trecut de Andy Murray
13/05/2021 LA 15:11
Barcelona Open Banc Sabadell
ATP Barcelona | Horia Tecău s-a calificat în semifinale alături de germanul Kevin Krawietz
22/04/2021 LA 13:49