Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexandrova, reacție vehementă după înfrângerea în fața Irinei Begu, la Roland Garros! Apelul tranșant al rusoaicei

Nicu Savin

Publicat 26/05/2022 la 21:52 GMT+3

Ekaterina Alexandrova a avut o reacție dură după înfrângerea contra Irinei Begu, în turul secund la Roland Garros. Rusoaica consideră că a fost dezavantajată, lăsând să se înțeleagă că sportiva noastră ar fi trebui descalificată după ce racheta aruncată de ea a ajuns în tribună și era să lovească un copil.

Ekaterina Alexandrova

Credit imagine: Getty Images

Ekaterina Alexandrova nu s-a împăcat cu gândul eliminării de la Roland Garros în fața Irinei Begu. Sportiva noastră a câștigat în 3 seturi, dar în decisiv a scăpat ca prin minune de o descalificare. Irina a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a sărit în tribune, fiind aproape să lovească un copil.
picture

Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros, după ce a lovit cu racheta un spectator

Oficialii au decis să-i acorde însă numai un avertisment româncei, iar aceasta a profitat ulterior și a câștigat partida. Când jocul a început să curgă în defavoarea ei (episodul a avut loc la scorul de 2-0 pentru rusoaică, în decisiv), Alexandrova a răbufnit chiar pe teren, spunându-i arbitrului că ar putea face și ea la fel, fără să fie pedepsită.
După meci, rusoaica și-a continuat tirada și a avut o reacție dură pe Twitter. Aceasta a scris că se simte nedreptățită și a lăsat să se înțeleagă că Irina Begu ar fi trebuit descalificată. De asemenea, Alexandrova a făcut apel la conducătorii tenisului să schimbe regulile astfel încât toată lumea să fie în siguranță.
"Sunt foarte dezamăgită să părăsesc Roland Garros în acest mod. Am încercat să dau tot ce am mai bun, dar simt că astăzi regulile au fost împotriva mea. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Sper ca după meciul de azi, regulile să fie îmbunătățite, spre siguranța tuturor. Noi suntem responsabili de rachetele noastre", a scris Alexandrova pe Twitter.

Irina Begu regretă episodul din meciul cu Alexandrova, de la Roland Garros

La conferința de presă de după meci, Irina Begu a vorbit pe larg despre incident și a subliniat că regretă enorm cele întâmplate. De asemenea, Irina a ținut să-i mulțumească mamei copilului respectiv pentru că le-a explicat oficialilor că acesta nu a fost lovit, fapt care a contat cu siguranță în decizia ca sportiva să nu fie descalificată.
"A fost - și este în continuare - un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat. Eu iubesc copii enorm de mult și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.
De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze. A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta... A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine.", a spus Irina.
Cel mai probabil, decizia indulgentă a oficialilor s-a bazat pe faptul că nimeni nu a fost rănit. Copilul respectiv a început să plângă din cauza sperieturii și nu pentru că racheta l-a atins, așa cum s-a crezut în primă fază. Imediat după meci, Irina s-a îndreptat spre puști și l-a luat în brațe și toți spectatorii din jur au imortalizat momentul, iar pe chipurile fanilor se puteau citi zâmbete.
picture

Irina Begu a mers direct la puștiul pe care era să-l lovească la Roland Garros! Cum s-a revanșat

Totul s-a terminat cu bine pentru Irina, care putea plăti scump un gest care nu o caracterizează sub nicio formă. Totuți, ea trebuie să fie extrem de atentă la meciurile următoare, deoarece este acum în vizorul oficialilor.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo