Simona Halep a fost eliminată surprinzător de la Roland Garros, fiind învinsă în 3 seturi de chinezoaica Qinwen Zheng. După ce a câștigat fără probleme primul set, românca a fost de nerecunoscut, acuzând și probleme medicale.

Halep a cerut intervenția doctorilor în setul 3 cu Zheng! Probleme pentru Simona la Roland Garros

La final, Simona a făcut lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat pe teren și a admis că a suferit un atac de panică în timpul partidei, lucru care nu i s-a mai întâmplat niciodată până acum. Sportiva noastră a dat dovadă de maturitate și pare că a trecut repede peste acest moment, declarând că se gândește la viitor și la schimbările pe care vrea să le opereze în jocul său.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Halep, Swiatek și Nadal, în acțiune! Kyrgios-Tsitsipas, meciul zilei
ACUM 2 ORE
"Nu mă speri acum, a trecut episodul din teren și o să încep să muncesc din nou. Se poate să fi pus prea multă presiune pe mine și să-mi fi dorit prea mult. Cum am spus și până acum, îmi doresc să fiu mai agresivă, să schimb un pic jocul, să nu mai joc în defensivă, dar nu este ceva wow, este pur și simplu dorința mea de a fi una dintre cele mai bune. Probabil acum, la început de parteneriat este un pic mai apăsător, dar va trece și voi controla totul mult mai bine.
Răbdarea nu e un punct forte la mine. Nu am răbdare de obieci, dar nici nu cedez. Știu că avem nevoie de timp și o să muncesc în continuare și dacă e să se întâmple o să se întâmple (n.r. schimbarea stilului de joc).", a declarat Simona la conferința de presă.

Simona Halep, încurajată de Patrick Mouratoglou, după eșecul de la Roland Garros

Simona a dezvăluit și ce a vorbit cu Patrick Mouratoglou imediat după meci, iar spusele sale demonstrează de ce francezul este considerat unul dintre cei mai mari antrenori din lume. Acesta a încurajat-o și a a făcut-o imediat să se gândească la viitor.
"Am vorbit cu Patrick și mi-a zis să mă gândesc unde vreau să joc de săptămâna viitoare, suntem cu mintea la meciuri și o să revenim. Mi-a zis să mă calmez și că e totul ok, nu e nicio tragedie că am pierdut un meci. Îl doare pentru că s-a întâmplat chiar la Roland Garros, dar nu e nicio problemă, mergem înainte.", a completat Simona.
Deși rezultatul de la Roland Garros este dezamăgitor, Simona trebuie să privească înainte și nu are prea mult timp de zăbovit. Urmează sezonul de iarbă, iar dacă problemele fizice nu sunt serioase e de așteptat ca românca să se pregătească la minim două turnee pentru Wimbledon.
Primele competiții de pe cea mai rapidă suprafață sunt programate în săptămâna 6-12 iunie, la S'Hertogenbosch și Nottingham, dar Simona nu s-a înscris la niciunul dintre acele turnee. Astfel, dacă nu va primi un wild card, românca va debuta pe iarbă la Birmingham, în perioada 13-19 iunie.
Simona Halep va participa abia pentru a 2-a oară la turneul de la Birmingham, care are o istorie de 40 de ani. Se întâmpla în 2015, când sportiva noastră se oprea în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Kristina Mladenovic.
Ulterior, sportiva noastră va juca la Bad Homburg (Germania), turneu la care nu a participat nidiodată în carieră. Mai apoi va reveni, cel mai probabil, pe iarba de la Wimbledon, acolo unde nu a mai călcat de la triumful din 2019 (în 2020 nu s-a ținut din cauza pandemiei, iar în 2021 Simona a lipsit, fiind accidentată). Grand Slam-ul de la All England Club va avea loc în perioda 27 iunie -10 iulie.
Simona Halep are două titluri câștigate pe iarbă în carieră, la S'Hertogenbosch (2013) și Wimbledon (2019).
Wimbledon
Simona Halep merge la Citi Open de la Washington. Cum este prezentată românca de organizatori
ACUM 4 ORE
Wimbledon
Simona Halep - Magdalena Frech LIVE BLOG, în turul 3 la Wimbledon, în jurul orei 16:30
ACUM 20 ORE