Irina Begu s-a calificat astăzi în turul 3 la Roland Garros, după un meci care a avut de toate. Românca a învins-o în 3 seturi pe Ekaterina Alexandrova, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Cel mai controversat moment al partidei a avut loc în startul decisivului, la scorul de 2-0 pentru rusoaică. Irina s-a îndreptat spre bancă pentru a-și schimba racheta, dar frustrată fiind de ratarea unei lovituri anterioare a dat cu racheta de pământ. Din nefericire, racheta a sărit ciudat și a ajuns în tribună, fiind aproape de a răni un copil aflat în primul rând. Arbitrul de scaun a chemat supervizorul și erau șanse mari ca românca să fie descalificată, dar după lungi analize s-a decis ca aceasta să primească doar un avertisment și meciul să continue.
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul 3 la Wimbledon. Românca, învinsă de Jelena Ostapenko în 3 seturi
01/07/2022 LA 09:33

Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros, după ce a lovit cu racheta un spectator

Alexandrova a fost foarte nemulțumită de această decizie și chiar a răbufnit la un moment dat. De partea rusoaicei este aproape întreaga lume a tenisului, care e de părere că Irina ar fi trebuit descalificată pentru gestul său, chiar dacă a fost involuntar.

Irina Begu a declanșat revoltă în lumea tenisului, după ce a fost la un pas de a fi descalificată de la Roland Garros

Ella Ling, fotograful autorizat pe terenul pe care s-a jucat partida, a avut o reacție elocventă pe Twitter: "Scene îngrozitoare când racheta lui Begu a zburat în mulțime. Nu știu cum i s-a permis să continue!".
"Oameni buni, de ce mai permitem asta? Begu nu a aruncat racheta foarte tare, dar consecințele acțiunii ei nu ar trebui să fie ignorate de oficiali", a postat pe Twitter Ben Rothenberg, jurnalist la New York Times.
Fanii lui Novak Djokovic au ieșit și ei la atac în mediul online. Aceștia și-au adus aminte de eliminarea sârbului de la US Open, după ce a lovit, involuntar, un arbitru cu mingea. În opinia iubitorilor tenisului, gestul Irinei Begu nu a fost cu nimic mai puțin grav, astfel că și ea merita aceeași pedeapsă.
"Begu a aruncat racheta în pământ și, din păcate, a sărit în tribună. Nu a avut nicio intenție și a primit doar un avertisment. Djokovic a dat cu mingea în spate, fără nicio intenție, a lovit o femeie arbitru și a fost descalificat. E dublă măsură", a scris un fan pe Twitter.
Astfel de reacții au umplut rețelele de socializare și majoritatea oamenilor interesați de tenis consideră că sportiva noastră nu trebuia să ajungă să câștige meciul. Nu puțini sunt cei care susțin că episodul chiar a ajutat-o pe Irina, deoarece pauza lungă cauzată de incident i-a oferit timp să-și revină mental într-un moment în care jocul curgea în favoarea adversarei. După reluare, Irina a câștigat 6 din cele 8 game-uri care s-au mai disputat.
Cel mai probabil, decizia indulgentă a oficialilor s-a bazat pe faptul că nimeni nu a fost rănit. Copilul respectiv a început să plângă din cauza sperieturii și nu pentru că racheta l-a atins, așa cum s-a crezut în primă fază. Imediat după meci, Irina s-a îndreptat spre puști și l-a luat în brațe și toți spectatorii din jur au imortalizat momentul, iar pe chipurile fanilor se puteau citi zâmbete.

Irina Begu a mers direct la puștiul pe care era să-l lovească la Roland Garros! Cum s-a revanșat

Totul s-a terminat cu bine pentru Irina, care putea plăti scump un gest care nu o caracterizează sub nicio formă. Totuți, ea trebuie să fie extrem de atentă la meciurile următoare, deoarece este acum în vizorul oficialilor.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3380257.jpg
Wimbledon
Irina Begu, prima jucătoare din România calificată în turul 3 la Wimbledon! Victorie cu Cocciaretto
29/06/2022 LA 17:53
Wimbledon
Irina Begu, început perfect la Wimbledon! Românca e în turul doi, după un meci solid cu Gorgodze
27/06/2022 LA 19:50