Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Organizatorii Roland Garros anunță o noutate mare pentru ediția din 2024. Se va întâmpla în premieră

Maria Olteanu

Publicat 16/12/2023 la 20:37 GMT+2

Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, va reveni la mijlocul lunii mai, pe zgura pariziană, însă până atunci organizatorii au făcut un mare anunț, care îi vizează în special pe fanii ce vor fi prezenți live la competiție.

Vista de la puesta del sol en Roland-Garros 2023 durante el Zverev-Molcan en la pista central Philippe-Chatrier.

Credit imagine: Getty Images

Cea de-a 122-a ediție a celui de-al doilea turneu de Grans Slam al anului, Roland Garros, a depășit în anul 2023 recordul de 630.000 de vizitatori, înregistrând o afluență mare de public chiar și în timpul partidelor din calificări, până la începerea propriu-zisă a duelurilor de pe tabloul principal.
Tocmai pentru a răsplăti pasiunea fanilor, prezenți într-un număr atât de mare, Amélie Mauresmo, CEO al turneului, a anunțat o inovație importantă care va avea loc în premieră, încă de la ediția din 2024.
Pentru a contracara cozile lungi care se creează între terenuri în timpul competiției, terenul Suzanne Lenglen, cu o capacitate de 10.068 de locuri, își va deschide porțile pentru meciurile din calificări, lucru care se întâmplă pentru prima dată în istoria turneului, după cum anunță Tennis World USA.

Ce noutăți vor mai fi la Roland Garros 2024

Pe lângă această prevedere, Amélie Mauresmo a mai anunțat faptul că la ediția din 2024 s-ar putea acoperi suprafața de joc de pe terenul Suzanne Lenglen.
De asemenea, tot de anul viitor ar putea fi creată chiar o alee care să onoreze toți jucătorii francezi care și-au lăsat amprenta asupra sportului alb de-a lungul deceniilor.
"Mai mult decât oricând, Roland Garros se străduiește să meargă spre excelență. Cu fiecare nouă ediție, căutăm să ne îmbunătățim primirea și serviciile pentru toate publicurile noastre: jucători, public larg, parteneri", a mai spus Mauresmo.

EVENTUALUL TRIUMF AL LUI RAFAEL NADAL LA ROLAND GARROS 2024, VĂZUT SUPRAOMENESC: "NU ESTE NATURAL LA VÂRSTA SA"

Rafael Nadal a confirmat recent că va reveni în circuitul de tenis după un an fără câteva zile. "Matadorul" va fi prezent la începutul anului 2024 la Brisbane, primul turneu din noul sezon, dorind să aibă meciuri în picioare înainte de Australian Open.
Unul dintre principalele obiective ale lui Rafa pentru 2024 va fi cu siguranță un parcurs cât mai bun la Roland Garros, competiția sa "de suflet", pe care a câștigat-o de 14 ori. Recent, specialiști ai sportului alb au început să analizeze șansele lui Nadal de a câștigat Grand Slam-ul de la Paris, iar în această discuție a intrat și Fabrice Santoro, fost număr 17 mondial.
Fostul tenismen francez crede că Nadal ar fi un supraom dacă ar pune mâna pe titlul de la Roland Garros, în condițiile în care a trecut printr-o accidentare care l-a ținut departe de teren un an. În viziunea lui Santoro, pentru Rafa ar trebui să fie un câștig simpla revenire pe teren, ținând cont că are 37 de ani.
"Nu este natural (n.r. să revină în circuit), mai ales la vârsta sa. Postarea sa (n.r. în care își anunță revenirea) este frumoasă, extrem de emoționantă. Am avut pielea de găină în timp ce ascultam videclipul. Știu eforturile pe care le-a făcut timp de multe luni pentru a spera la o revenire, cu această incertitudine.
Își asumă un risc. Mi-ar plăcea să câștige Roland Garros-ul. Este o provocare imensă, dar în opinia mea, nu e importantă. Dacă va câștiga Roland Garros, ar fi supraomenesc, cum am mai zis. Dacă nu câștigă multe meciuri, este o anecdotă. Când va reveni, va câștiga deja. Abia aștept să îl văd jucând în Australia", a spus francezul, citat de Tennis Up To Date.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo