Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Va fi Jannik Sinner vulnerabil la Roland Garros? Alcaraz, văzut marele favorit de Mats Wilander

Maria Olteanu

Publicat 05/04/2024 la 18:59 GMT+3

Mats Wilander a analizat la Eurosport doi dintre cei mai în formă jucători din circuit, Alcaraz și Sinner, și a dat asigurări că îl vede pe spaniol drept favorit pentru Roland Garros, chiar dacă italianul traveresează un moment excelent al carierei, urcând recent pe locul 2 ATP.

Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Jannik Sinner, din semifinalele Indian Wells (sursa video: SNTV)

Expertul Eurosport, Mats Wilander, a pus sub lupa sa doi dintre cei mai în formă jucători din circuit la începutul acestui an, pe Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, analizând șansele lor în perspectiva celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului care va începe în aproape o lună și jumătate.
Mats Wilander consideră că Alcaraz pleacă cu prima șansă la câștigarea turneului de pe zgura pariziană, chiar dacă Sinner traversează acum un moment excelent, având o ascensiune incredibilă, ajungând recent numărul 2 mondial.
Wilander nu îl exclude pe Sinner din lupta pentru supremație la Roland Garros, dar crede că pentru italian va fi mai important ca acesta să aibă câteva turnee anterioare bune pe zgură, lucru de care Carlitos nu ar avea atâta nevoie pentru a străluci la Paris.

Alcaraz, văzut favorit în fața lui Sinner la Roland Garros

"Cred că Carlos Alcaraz va ajunge la Roland Garros ca mare favorit pentru mulți, mulți ani, în fața lui Sinner. Dar asta nu înseamnă că Jannik, în cinci seturi, nu va câștiga Roland-Garros de la fel de multe ori ca Alcaraz, pentru că meciurile în cinci seturi sunt un mare avantaj pentru Sinner, deoarece este echilibrat tot timpul", a spus Wilander, despre cei doi jucători pe care toată lumea îi vede în loturile pentru a câștiga la Paris medalia olimpică.
Mats Wilander îl pune pe Carlitos în față datorită stilului său, definindu-l ca fiind un artist, și crede că nu ar avea nevoie de un turneu pe zgură înainte pentru a fi favorit pe Philippe Chatrier: "Cred că va fi întotdeauna grozav pentru el să își găsească cea mai bună formă la cele mai mari turnee. Nu va merge la un Grand Slam fără să fie unul dintre favoriți. Va veni la Roland-Garros ca unul dintre cei doi sau trei favoriți la câștigarea turneului, chiar dacă nu va câștiga înainte multe meciuri în sezonul de zgură, pentru că este foarte bun".
"Nu cred că Jannik va veni neapărat la RolandGarros ca favorit, dacă nu va avea trei sau patru săptămâni grozave pe zgură în săptămânile anterioare. Când vine vorba de el pe zgură, va fi comparat cu Djokovic. El joacă mai agresiv decât Novak de cele mai multe ori, dar partea defensivă a jocului său este foarte asemănătoare. Acea apărare pe terenurile de zgură nu funcționează întotdeauna. Atunci când nu ești dispus să te îndepărtezi de linia de fund, vor fi momente în care terenul va fi prea alunecos sau adversarul va juca prea bine, așa că nu va fi favorit la Roland Garros.", a încheiat Mats Wilander.

Alcaraz, cu gândul la un triumf la Roland Garros

Chiar dacă Sinner a avut rezultate mai bune decât Alcaraz, ibericul este optimist că va reuși să obțină un rezultat mare pe zgura pariziană, în al doilea turenu major al anului.
"Am crescut și am evoluat. În urmă cu doi ani, am fost în sferturi de finală; anul trecut, am jucat în semifinale. Acum, obiectivul este să ajung în finală sau să fiu victorios. Ajung pe zgură cu multă dorință și entuziasm.
Roland Garros este un turneu super special pentru spanioli, datorită a ceea ce a realizat Rafa, iar pentru mine ar fi extraordinar să pot să îl câștig, chiar și o singură dată. O să încerc", a spus Carlitos, la startul sezonului pe zgură.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo