Stefanos Tsitsipas își continuă forma extraordinară pe care o traversează de la începutul sezonului de zgură.
Grecul avea în față un meci foarte dificil contra lui Daniil Medvedev, care deși nu se simte cel mai bine pe suprafața roșie făcuse un turneu excelent până în sferturi. În plus, Medvedev avea un avantaj moral în fața elenului, deoarece câștigase 6 din cele 7 confruntări directe de până acum, ultima în semifinalele Australian Open din acest an (3-0 la seturi).

Stefanos Tsitsipas, a 2-a oară consecutiv în semifinalele Roland Garros

Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tsitsipas a început mai bine meciul și s-a desprins repede la 4-1, pentru ca apoi să nu aibă emoții la seviciu și să își adjudece primul set cu 6-3.
Manșa secundă a fost mult mai disputată. Tot grecul a fost primul care a condus cu break (3-1), dar Medvedev a revenit și chiar a avut 2 șanse consecutive de set, la scorul de 5-4 pentru el. Tsitsipas a dovedit o incredibilă stăpânire de sine în acele momente și a reușit să-și facă serviciul. Ulterior s-a ajuns în tie-break, unde elenul a preluat conducerea încă de la început și nu a mai cedat-o până la final, impunându-se cu 7-3.
Rusul nu a căzut din punct de vedere moral după șansele ratate în finalul setului doi și și-a ridicat și mai mult nivelul în setul al 3-lea. Variind loviturile în forță cu multe scurte perfecte, Medvedev a reușit să-l scoată din confort pe Tsitsipas și a condus cu 4-2, dar apoi a avut loc un scurt-circuit în jocul său, iar Tsitsipas a profitat și a făcut 5-4 într-un timp foarte scurt.
Medvedev a egalat la 5, dar Tsitsipas a pus din nou presiune pe rus la 6-5, iar acesta nu a mai rezistat. Deși a avut 3 șanse consecutive de a trimite setul în tie-break, rusul a pierdut 5 puncte la rând, la ultimul dintre ele încercând fără succes să-și surprindă adversarul cu un serviciu din mână.
Așadar, Stefanos Tistsipas a câștigat cu 6-3, 7-6 (3), 7-5 și a devenit al doilea semifinalist de la Roland Garros, urmând a juca pentru un loc în ultimul act contra lui Alexander Zverev, care a trecut fără probleme de Alejandro Davidovich Fokina.
Pentru Tsitsipas este a 2-a oară în carieră când ajunge în semifinalele Grand Slamu-ului parizian, el atingând această fază a competiției și la ediția de anul trecut, când a fost învins în 5 seturi de Novak Djokovic.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14