Novak Djokovic a avut un meci extem de dificil împotriva lui Lorenzo Musetti, în optimile de la Roland Garros. Sârbul a fost condus cu 2-0 la seturi, dar apoi și-a ridicat nivelul și nu i-a mai dat nicio șansă adversarului, care s-a retras în decisiv, la scorul de 4-0 pentru Djokovic.
În calitate de expert Eurosport, Boris Becker a făcut o analiză amănunțită asupra partidei și consideră că Musetti și-a pierdut concentrarea după ce a câștigat al 2-lea set, iar asta l-a costat decisiv.
"Novak este un campion și a mai fost într-o situație ca aceasta. El își poate controla emoțiile, iar adversarul începe să se gândească - "Oh, pot să-l înving pe numărul unu din lume aici" - și în acele cinci minute a pierdut deja al treilea set. Întotdeauna trebuie să ții cont și să crezi în tine de la început până la sfârșit, în special împotriva jucătorilor mari.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
PESTE 26 MINUTE
Lorenzo Mussetti este cel mai bun tânăr din circuit, împreună cu Sinner. Novak a avut probleme cu stilul de joc al lui Musetti. Face totul destul de bine. Nu are o armă letală, dar serviciul este în regulă, mișcarea, tehnica și, de asemenea, încrederea, deoarece câștigase deja multe meciuri anul acesta. Când te confrunți însă cu cel mai mare din scenă, trebuie să fii pregătit fizic și mental. Tinerii nu înțeleg asta. Nu trebuie doar să joci tenis, este vorba despre caracter și personalitate.Nu am văzut o accidentare foarte gravă. De aceea nu cred că este bine că s-a retras. Ar trebui să ai mai mult respect față de celălalt jucător și să spui: "M-a bătut cu 6-0". Este un test de maturitate.", a declarat Becker.

Boris Becker: "Berrettini este favorit"

Pentru un loc în semifinale, Djokovic va da piept cu un alt italian, Matteo Berrettini, care a profitat de retragerea lui Roger Federer pentru avansa în sferturi. Ca atare, următorul adversar al lui Djokovic este mult mai odihnit, iar acesta este motivul pentru care și Boris Becker îl vede favorit împotriva sârbului.
"Pentru mine, în sferturile de finală, Berrettini este în avantaj. Acum are o zi liberă și nu a avut meciuri lungi înainte. Acum am urmărit meciul foarte atent și am văzut că Djokovic este un jucător de învins.", a încheiat Boris Becker.
De altfel, la conferința de presă de după meciul cu Musetti, Djokovic a admis și el că are nevoie de cel mai bun joc al său pentru a-l învinge pe Berrettini: "El este în formă și are două arme mari: serviciul și forehand-ul. Are foartă multă putere. Este un jucător de top 10 în ultimii doi ani și trebuie să fiu la cel mai bun nivel pentru a câștiga."
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 5 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 8 ORE