Novak Djokovic a avut mari emoții în meciul cu Lorenzo Musetti, din optimile de finală de la Roland Garros. Sârbul a pierdut primele 2 seturi, dar apoi și-a ridicat brusc nivelul și le-a câștigat pe următoarele două cu 6-1. Liderul mondial și-a continuat marșul și în decisiv, iar la scorul de 4-0 pentru sârb Musetti s-a retras, acuzând o accidentare. Aceasta a fost a 5-a victorie din cariera lui Djokovic în care a reușit să revină după ce a fost condus cu 2-0 la seturi.
La final, Djokovic și-a analizat jocul și a recunoscut că nu s-a simțit în largul său în primele două seturi: "M-am simțit mai nervos când am început meciul decât atunci când eram condus cu 2-0 la seturi. Din cauza tensiunii, nu-mi reușeau loviturile și el a jucat bine în momente importante. După setul doi am revenit, am scăzut numărul de erori, am jucat cu încredere, am lovit mingea, am jucat așa cum ar trebui să joc. Spre sfârșitul celui de-al treilea set și la începutul celui de-al patrulea, am văzut că suferă și că încearcă să aplice mai multă presiune în lovituri."

Novak Djokovic, mesaj de încurajare pentru Musetti

Roland Garros
Novak Djokovic e în optimi la Roland Garros! Sârbul a trecut de Bedene și-l așteaptă un super-duel
ACUM 7 ORE
În privința învinsului său de azi, Djokovic a avut numai cuvinte de laudă, considerând că are toate calitățile de a deveni un jucător de top pe viitor.
"Musetti a avut ghinion, a condus ostilitățile pentru două seturi. Am spus că îmi place să joc cu băieții tineri. Simt că sunt în formă fizic și că le pot face față. Din nefericire pentru el, a fost evident că suferea.
La începutul carierei mele, mă luptam cu accidentări, a trebuit să mă retrag de câteva ori de la Grand Slam-uri. Nu e distractiv. Dar uite, Musetti a câștigat în cinci seturi împotriva lui Cecchinato. Azi au fost o mulțime de emoții implicate pentru el, presiunea terenului central de exemplu.Musetti are toate calitățile pentru a fi cel mai bun jucător. Atât pe zgură, dar și pe alte suprafețe." a spus Djokovic la conferința de presă.
Pentru un loc în semifinale, Djokovic va juca contra unui alt italian, Matteo Berrettini, care a acces în sferturi profitând de retragerea lui Roger Federer. Liderul mondial a admis că Berrettini este un adversar dificil și că are nevoie de un joc foarte bun pentru a-l învinge.
"Berrrettini este în formă și are două arme mari: serviciul și forehand-ul. Are foartă multă putere. Este un jucător de top 10 în ultimii doi ani și trebuie să fiu la cel mai bun nivel pentru a câștiga.", a conchis Djokovc
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet..
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
25/05/2022 LA 16:37
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
25/05/2022 LA 11:28