Finala dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas a fost una excepțională. Grecul a condus cu 2-0 la seturi, dar nu a mai putut menține ritmul, iar liderul mondial a venit peste el ca un tăvălug și l-a învins în cinci seturi, scor 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-3, 6-4, într-un meci care a durat 4 ore și 12 minute.
Evident, finala de la Paris a fost urmărită cu sufletul la gură de fanii celor doi jucători, dar a fost un adevărat deliciu și pentru suporterii neutri și pentru specialiști.
Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a fost foarte activ pe Twitter în timpul finalei. După ce Djokovic a egalat la seturi, australianul a remarcat că acest lucru s-a datorat în special serviciului: "Novak a intrat într-un ritm excelent la serviciu în ultimele 2 seturi. Cu un procentaj de 70% la primul serviciu a câștigat 21 din 24 din acesta (n.r. setul 4). Stefanos nu a reușit să creeze deloc presiune pe serviciul lui Djokovic."
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
27/05/2022 LA 06:20

Darren Cahill, "plecăciune" în fața lui Djokovic la final

Înainte de setul decisiv, australianul a avut o altă postare, în care sugera că Tsitsipas ar trebui să uite ceea ce s-a întâmplat până în acel moment și să abordeze ultima manșă ca pe un sprint.
"Stef (n/r, Stefanos Tsitsipas) trebuie să-și spună în continuare că este un sprint de un set acum către primul său titlu de Grand Slam. Înainte de meci, probabil că ar fi acceptat acest scenariu. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 seturi este irelevant.", a comentat antrenorul Simonei Halep.
Din păcate pentru el, Tsitsipas nu a făcut față în decisiv și Djokovic a obținut un titlu imens, al 19-lea de Grand Slam din carieră și al 2-lea la Roland Garros.
La final, Darren Cahill a rămas fără epitete pentru sârb, în timp ce a lăudat și lupta grecului, despre care a spus că va veni și rândul său să câștige un trofeu major.
"Nu se poate nega. E prea bun. Bravo,Novak! #19 (n.r. titluri de Grand Slam) și numărătoarea continuă. Super luptă și performanță pentru Stefanos. Cu siguranță va veni și timpul lui", a scris australianul la finalul confruntării de la Paris.
Roland Garros
Asul din mâneca lui Novak Djokovic la Roland Garros! Cu cine s-a antrenat înaintea meciului cu Nadal
16/06/2021 LA 19:12
Roland Garros
Toni Nadal: "Singura consolare pentru Rafa ar fi fost ca Novak Djokovic să fie învins de Tsitsipas"
15/06/2021 LA 11:29