Scandal mare la Roland Garros, acolo unde am asistat ieri la o dispută dramatică între Kiki Bertens şi Sara Errani. Numărul 8 mondial s-a impus cu 7-6(5), 3-6, 9-7, după o partidă în care a acuzat în mai multe rânduri crampe. La final, jucătoarea batavă a părăsit terenul în scaun cu rotile, însă adversara nu a crezut niciun moment în accidentarea sa. A imitat-o, în semn de dispreţ, în timpul partidei, iar la final chiar a admonestat-o, trimiţând către Kiki o serie de cuvinte dure.
"Poate a avut o poţiune magică, pentru că părea că se chinuie şi nu mai poate, apoi, în următorul game alerga aşa cum nu a făcut-o vreodată", a spus Errani, care e convinsă că Bertens a simulat problemele, astfel încât să o determine să îşi piardă concentrarea.

Reacţia lui Kiki Bertens, după ce a fost acuzată de Errani că simulează accidentarea

Roland-Garros
Nadal l-a egalat pe Federer, câștigând al 20-lea titlu major după finala cu Djokovic de la Paris
02/06/2022 LA 09:36
Kiki Bertens a rămas uimită de atitudinea opozantei şi a ironizat-o, precizând că a avut crampe extrem de puternice.
"Poate să spună ce vrea, poate că ar trebui să iau nişte lecţii de actorie sau chiar să caut să fac o carieră din asta. Nu ştiu exact ce gândeşte Sara, dar vă spun că m-am simţit foarte rău pe teren", a spus Bertens, la conferinţa de presă.
Referitor la momentul de final, când a avut nevoie de scaun cu rotile pentru a părăsi terenul, olandeza crede că, odată adrenalina risipită, problemele medicale şi-au făcut simţită prezenţa plenar.
Starea sa a fost una ciudată, după cum recunoaşte Kiki, care e convinsă că şi condiţiile meteo de la Paris au contribuit la problemele apărute.
"La final, după ce toată euforia victoriei s-a dus, nu a mai existat adrenalină, am simţit că mă prăbuşesc. Am simţit crampe în tot corpul. A fost un adevărat roller-coaster, să fiu sinceră. Fizic, nu m-am simţit bine, am avut crampe mari, cred că toată lumea a înţeles asta. Dar e ciudat, pentru că nu mă simţeam foarte obosită. Am transpirat în schimb foarte mult, mi-a fost frig, a fost o reacţie a corpului pe care nu am mai avut-o. Dar am continuat să lupt şi am reuşit să trec peste tot şi să mă impun", a mai spus Bertens.
În turul următor, Kiki Bertens o va înfrunta pe Katerina Siniakova, jucătoare din Cehia aflată pe locul 62 WTA.
Roland-Garros
Simona Halep, șansă uriașă la Roland Garros, după retragerea lui Barty din tenis
23/03/2022 LA 08:48
Roland-Garros
Djokovic se va vaccina, de frica lui Nadal. Anunțul făcut de omul care i-a scris autobiografia
02/02/2022 LA 06:46