Articol scris de Timeea Franțescu
"Pentru mine, tenisul a fost mereu o pasiune, în special pentru că mama mea a fost jucătoare profesionistă, ceea ce m-a făcut mereu să cred că tenisul ar putea fi meseria mea", mărturisea Maria Sakkari în urmă cu ceva timp.
Angeliki Kanellopoulou a evoluat în circuitul feminin, iar cea mai înaltă poziție ocupată în clasamentul WTA de fosta jucătoare este locul 43, în 1987. Zgura a fost suprafața pe care a reușit cele mai mari performanțe ale carierei. A jucat în turul trei la Roland Garros, în 1985 și 1987, de fiecare dată pierzând în fața unei americance, Chris Evert, respectiv Stephanie Rehe, ambele jucătoare de top 10 în acea vreme. A evoluat și în finala turneului de la Atena, unde a fost învinsă de Sylvia Hanika.
Roland-Garros
Sorana Cîrstea, cea mai bună poziţie din ultimii 8 ani în clasamentul WTA. Cum arată TOP 10
14/06/2021 LA 12:06
De-a lungul carierei, a câștigat două turnee ITF, ambele pe zgură. Angeliki a cucerit trofeele de la Lausanne și Cava de' Tirreni, în cele două finale confruntându-se cu jucătoare ce performau în țara natală, Christiane Jolissaint, din Elveția și italianca Federica Bonsignori.
Angeliki a jucat de multe ori pentru Grecia, reprezentându-și țara atât în Cupa Federației, unde a reușit să aducă 15 victorii, cât și la Jocurile Olimpice din 1984, ajungând până în sferturile de finală.

Maria Sakkari scrie istorie pentru țara sa la Roland Garros 2021

Cu toate că Angeliki Kanellopoulou nu și-a dorit ca și copiii săi să joace tenis, fiica sa, Maria, locul 18 WTA, are un parcurs extraordinar în tenisul profesionist, marcat de semifinala în care urmează să joace la Roland Garros. Odată cu acest turneu, a depășit performanțele mamei sale pe zgura pariziană și a devenit prima jucătoare din Grecia care ajunge într-o semifinală de Grand Slam.
Mama mea nu și-a dorit ca vreunul dintre copiii ei să joace tenis. Știa că e nevoie de mult sacrificiu pentru a practica acest sport. Nu a vrut ca noi să avem de suferit, declara Maria Sakkari.
Krejcikova - Sakkari este a doua semifinală a zilei de azi de la Roland Garros (după 17:30, pe Eurosport 1 şi Eurosport Player). În prima partidă din "careul de aşi" la feminin se înfruntă Zidansek şi Pavyuchenkova (ora 16:00).
Roland-Garros
"GOAT-ul" în tenis, chestiune de gust. Titlul de cel mai titrat jucător, o problemă de timp
14/06/2021 LA 10:23
Roland-Garros
Tulburător: Tsitsipas a aflat că bunica sa a murit, cu cinci minute înainte de finala cu Djokovic
14/06/2021 LA 06:55