Fără Roger Federer prezent pe tablou, Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt mari favoriți săptămâna aceasta la Paris să câștige Cupa Mușchetarilor. Federer, chiar și dacă ar fi ales să joace în acest sfârșit de sezon competițional, nu ar fi fost printre favoriții la câștigarea titlului. Recordul deținut de elvețian se află acum în pericol de a fi egalat. Doar Nadal poate reuși acest lucru, dacă triumfă pentru a 13-a oară pe zgura pariziană. Cei doi ar fi la egalitate, 20 de titluri de Grand Slam fiecare.
Totuși, cel care vine tare de tot din urmă este Novak Djokovic. Sârbul a câștigat titlul la Roma și pare că a uitat complet de incidentul de la US Open, acolo unde a fost descalificat pentru un gest imprudent. Mai mult, condițiile din acest an de la Roland Garros par să-l avantajeze pe marele campion sârb, care țintește fără doar și poate al doilea titlu al carierei la Roland Garros, după cel cucerit în 2016.

Nadal și Djokovic, avertizați la Roland Garros

Tenis
Ljubicic înlătură toate zvonurile legate de Federer, după retragerea din tenis: "Nu a murit nimeni!"
ACUM 4 ORE
Chiar dacă Djokovic și Nadal sunt jucătorii despre care se vorbește cel mai mult în acest debut de turneu de Grand Slam, Dominic Thiem este sportivul care promite să dea totul pentru a cuceri titlul la Paris, după cele două finale disputate în 2018 și 2019 în compania lui Nadal. Austriacul, proaspăt încoronat la US Open, a vorbit despre șansele lui și i-a făcut o promisiune lui Roger Federer înainte de ultimul turneu de Grand Slam din 2020.
Favorit trei la Roland Garros, Thiem a spus următoarele despre idolul lui în tenis, Roger Federer: "Promit că voi face tot ce pot pentru ca Roger să rămână numărul 1. M-a felicitat după ce am câștigat titlul la US Open, mi-a scris un mesaj lung, m-a făcut fericit. Suntem mereu în contact și vorbim despre cam tot ce se întâmplă în ATP. Am auzit și eu că acum mi se spune Federer din Austria, sună foarte bine (zâmbește). Singurul lucru care seamănă este reverul cu o mână pe care-l avem amândoi. Niciun jucător nu se poate compara cu Roger, este absolut unic, e un jucător mult mai elegant decât mine. Rămâne un model de urmat pentru noi toți".
https://i.eurosport.com/2020/09/28/2895971.jpg
Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM O ZI
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
IERI LA 11:44