Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Federer, val de hate, după retragerea de la Roland Garros! "Nu ești într-un magazin cu bomboane"

Cristian Mihală

Actualizat 07/06/2021 la 15:13 GMT+3

Roger Federer este contestat de destul de mulți oameni din tenis pentru decizia de a se retrage de la Roland Garros, deși nu are vreo accidentare.

L'actu sur un plateau - Federer

Credit imagine: Getty Images

Considerat mereu un "lord" al tenisului, elvețianul are parte de probabil cel mai mult "hate" din cariera sa, odată cu retragerea de la Roland Garros. Dacă e să privim lucrurile la rece, hotărârea sa se justifică. Avea șanse 0 să câștige la Paris, iar un nou meci maraton cu Berrettini, după ce a stat peste 3 ore și jumătate cu Koepfer, în turul 3, l-ar fi afectat cu siguranță din punct de vedere fizic. Singurul motiv pentru care FedEx a rămas în tenis până la 40 de ani e legat de dorința de a-și extinde numărul de Grand Slamuri (are 20, la egalitate cu Nadal), iar cea mai bună variantă este Wimbledon. La All England Club, serviciul contează enorm, punctele sunt scurte și rapide, exact pe profilul lui Swiss Maestro. În consecință, dacă e să gândim cinic, Federer și-a făcut ordine în priorități și a ales în consecință, perfect justificat din punctul lui de vedere.
Doar că demersul său e privit cu alți ochi de cei din lumea tenisului. Dacă Chris Evert a ales să îl apere, precizând că a făcut suficiente pentru tenis încât "să își permită orice", nu la fel de îngăduitor a fost Patrick McEnroe, fostul mare campion american. "Nu e deloc frumos să te retragi în mijlocul unei competiții, dacă nu ești accidentat". Paul McNamee, fostul director de la Australian Open, a fost și el extrem de acid la adresa lui "FedEx": "Nu ești la un magazin de dulciuri, astfel încât să îți alegi ce meciuri vrei să joci și ce nu. Acțiunile tale îi afectează pe alții, afectează competiția".

Decizia lui Federer de a se retrage de la Roland Garros afectează imaginea turneului, dar și adversarii

Dar cele mai puternice critici vin din presă. Prin decizia sa, Federer a desconsiderat turneul de la Roland Garros, dar îl "lovește" și pe Djokovic, omul văzut de mulți specialiști cu cele mai mari șanse să termine cariera cu un număr record de turnee de Mare Șlem în palmares.
"Federer a avut toată duminica la dispoziție să vadă cum îi reacționează corpul și să se pregătească pentru duelul cu Berrettini. Faptul că a anunțat atât de repede că nu va juca în optimi arată clar că nu a intenționat deloc să continue să joace la Roland Garros. Dincolo de faptul că această retragere îl costă pe Koepfer, adversarul din turul 3, bani și o oportunitate cum poate nu va mai avea, sunt alte lucruri mult mai importante care trebuie aduse în discuție. Unii spun că germanul trebuia să învingă pentru a-și securiza locul în optimi, dar asta e altă discuție. Să ne gândim în primul rând la fanii care au plătit bilet pentru a-l vedea luni pe Roger. Federer le interzice o astfel de posibilitate. Cel mai vitregit de decizia elvețianului este, însă, Djokovic. Să presupunem că Nole trece de Musetti, în optimi, dar că are parte de un meci foarte echlibrat, Lorenzo e în stare de așa ceva. În sferturi, Berrettini va fi complet odihnit în duelul probabil cu Djokovic. Este o situație normală? Dar, poate cel mai important, Federer a arătat lipsă de respect pentru turneu. Poate că Roland Garros nu e competiția lui preferată, dar e un Grand Slam. Are un statut, nu merită să fie folosit ca turneu de pregătire de către Federer", notează TennisBuzz.
Programul zilei la Roland Garros
Program Roland Garros
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo