Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum s-a schimbat viața Igăi Swiatek, după ce a devenit campioană la Roland Garros

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/10/2020 la 17:57 GMT+3

Iga Swiatek se bucură de o atenție uriașă după ce a cucerit prestigiosul trofeu de la Roland Garros.

Iga Swiatek, campioană la Roland Garros 2020

Credit imagine: Getty Images

Jucătoarea de 19 ani a urcat până pe locul 17 în clasamentul WTA și a dezvăluit, în ultimul interviu acordat, că a fost șocată de modul în care a fost primită la revenirea în Polonia, țara sa natală.
Cu siguranță, să câștigi un turneu de nivelul Roland Garros poate fi periculos pentru o jucătoare tânără, cum este Iga. Popularitatea și succesul îi pot "fura" mințile unui sportiv aflat la începutul carierei profesioniste. Din fericire pentru Swiatek, acest lucru nu s-a întâmplat după ce a devenit campioană la Paris.
Totuși, poloneza a dezvăluit că a resimțit un "șoc" în primele zile de la revenirea în țară. Iga a recunoscut că, dacă va avea probleme cu popularitatea, o va suna pe Naomi Osaka, care a cucerit deja 3 titluri de Grand Slam.
"Viața mi s-a schimbat complet și încerc să mă obișnuiesc cu asta. La plecare am lăsat Polonia într-un fel, acum am găsit altceva pentru că am devenit foarte populară aici. Pentru mine a fost un șoc timp de trei zile după ce am cucerit trofeul, nici nu știu cum să explic starea emoțională pe care am avut-o.
Dacă voi avea probleme cu popularitatea mea, o voi suna pe Naomi Osaka. Ea a câștigat 3 titluri de Grand Slam, știe ce sfat să-mi dea.", a spus Iga Swiatek.

Iga Swiatek a urcat pe locul 17, după triumful de la Roland Garros

Poloneza de 19 ani a luat cu asalt Roland Garros 2020 și a devenit una dintre cele mai mediatizate sportive din lume, grație jocului său agresiv și cu foarte puține erori.
Nimic nu anunța seria fantastică a sportivei care a trecut de Halep, în drumul spre ultimul act, unul în care Sofia Kenin nu a avut vreo șansă. La startul competiției de la Paris, poloneza ocupa poziția a 54-a WTA și cu siguranță că se gândea la modul în care a fost eliminată de la Paris anul trecut, când Simona i-a cedat un singur game.
Swiatek, cu un moral perfect, nu s-a speriat de concurență, chiar dacă de la prima partidă a avut de înfruntat o adversară de top: Marketa Vondrousova, finalista de la Roland Garros 2019. Iga a trecut de toate oponentele în minimum de seturi, cucerind primul său titlu de Grand Slam, iar de luni a intrat în primele 20 din lume.
Cu 2960 puncte adunate, poloneza a avansat 37 de poziții, până pe locul 17.

Cum va arăta, de luni, TOP 10 WTA

  • 1. Ashleigh Barty - 8717 puncte
  • 2. Simona Halep - 7255
  • 3. Naomi Osaka - 5780
  • 4. Sofia Kenin - 5760
  • 5. Elina Svitolina - 5260
  • 6. Karolina Pliskova - 5205
  • 7. Bianca Andreescu - 4555
  • 8. Petra Kvitova - 4516
  • 9. Kiki Bertens - 4505
  • 10. Serena Williams - 4080
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo