Finala dintre Iga Swiatek și Sofia Kenin este programată la Roland Garros sâmbătă, însă toate privirile sunt îndreptate mai ales către finala masculină, acolo unde îi putem avea pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, doi dintre cei mai mari tenismeni din istorie, alături de Roger Federer, care a lipsit de pe zgura pariziană anul acesta.

Dacă Rafael Nadal se înfruntă cu Diego Schwartzman, Novak Djokovic va avea și el parte de un real test cu Stefanos Tsitsipas. Cei doi s-au mai întâlnit până în prezent de șase ori, scorul fiind egal: 3-3, însă pe zgură s-au confruntat o singură data, în 2019, în finala de la Madrid, acolo unde Nole s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4. Totuși, sârbul se confruntă acum cu niște dureri de gât și spate, care-l pot scoate din joc, iar Tsitsipas cu siguranță va încerca să profite de situație, mai ales că jocul îi funcționează foarte bine.

Tenis
Simona Halep și celelalte staruri carantinate la Adelaide, rugate să se antreneze "cu perdea"
IERI LA 11:43

McEnroe a dat un verdict surpinzător în cazul posibilei finale Nadal - Djokovic

Dacă toată lumea îl vede pe Rafael Nadal deja câștigător la Roland Garros, John McEnroe are o altă părere. Fostul legendar tenismen american este de părere că într-o posibilă finală între Nadal și Djokovic, Nole ar pleca favorit, în ciuda problemelor de sănătate arătate în meciul din sferturi, cu Pablo Carreno-Busta.

"Djokovic a trecut ușor de Carreno-Busta, chiar dacă spaniolul i-a luat un set. Carreno-Busta este un tip de jucător împotriva căruia jucătorii de top își măsoară nivelul de joc, ei nu simt că ar putea pierde împotriva unuia ca el. Tsitsipas însă... este o poveste diferită. E un tip puternic, se mișcă bine pe teren și poate ataca oricând, însă Djokovic va încerca în permanență să preia controlul atunci când are șansa, mai ales în aceste condiții.

Pentru mine nu e important că Novak a avut probleme cu gâtul, pentru mine contează că a trecut peste acele dificultăți și a câștigat meciul, iar dacă joacă împotriva lui Rafa în finală, lucru foarte probabil, aceste condiții sunt făcute pentru el! Va fi foarte interesant, însă eu cred că Djokovic este favorit", a spus McEnroe în studioul Eurosport.

https://i.eurosport.com/2020/10/08/2910021.jpg
Tenis
"Mister Top 10". Bornă colosală pentru Nadal: 800 săptămâni consecutive în Top 10! Cum stau rivalii
18/01/2021 LA 15:56
Tenis
Kyrgios "lovește" din nou: "Djokovic e marionetă". Noi voci acuză tratamentul preferențial de la AO
18/01/2021 LA 14:50