Din cauza restricțiilor împotriva COVID-19, sesiunile de seară de la Roland Garros (prezente în premieră în 2021) nu se pot juca decât preț de aproximativ un set. Oamenii în Paris nu pot fi pe străzi mai târziu de o anumită oră, astfel că zi de zi aceștia sunt trimiși acasă de organizatori, exact când spiritele se încing pe Philippe Chatrier.
Medvedev vorbește impecabil franceza și le-a intrat la inimă spectatorilor din capitala Hexagonului, astfel că miza pe sprijinul lor în confruntarea cu Tsitsipas. Nu l-a avut, pentru că organizatorii au decis să pună partida în nocturnă, iar acest detaliu nu i-a scăpat lui Daniil.

Medvedev, critici dure la adresa organizatorilor Roland Garros

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Acesta i-a pus la zid pe cei care se ocupă de turneu și i-a acuzat că privesc doar aspectul financiar, în detrimentul respectului pentru fani. Platorma online Amazon și-a asigurat drepturile pentru a transmite toate sesiunile de seară până în 2023, astfel că organizatorii Roland Garros țin să le garanteze audiențe cât mai bune. Chiar dacă acest lucru se traduce - în contextul pandemic - cu trimiterea spectatorilor acasă și imposibilitatea acestora să privească un adevărat block-buster, precum Tsitsipas - Medvedev.
"100% am fost dezamăgit când am văzut când au programat meciul. E amuzant, pentru că ieri am început să mă uit la sezonul 3 din "Drive to Survive". Cred că al doilea episod e numit "Banul e rege" și mă întrebam, înainte să îl văd, de ce l-au nimit așa. Exact când a început pandemia, băieții erau în Australia, se pregăteau de cursă. Și l-au întrebat pe Lewis Hamilton ce crede despre faptul că trebuie să concureze în astfel de condiții, când lumea trece prin ce trece. A răspuns: "Nu știu ce căutăm aici. Banul e rege". Așa a fost și aici, la Roland Garros. Meciul cu Tsitsipas a fost cu siguranță partida zilei, astfel că organizatorii au preferat Amazon oamenilor. Despre asta e vorba", a spus Medvedev, la conferința de presă de după disputa cuTsitsipas.
După plecarea fanilor din tribune, Medvedev a avut o atitudine extrem de ciudată pe teren, clacând în momentele cheie. L-a întrebat pe arbitru dacă participa cumva la un turneu Futures, după ce a acuzat că a pierdut un punct din cauza zgomotului creat pe tunel. Apoi, la 6-5 pentru grec în setul 3, Daniil a avut 40-0 pe propriul serviciu și se părea că se va ajunge din nou la tie-break. Rusul a pierdut extrem de ușor 4 puncte la rând și, la minge de meci pentru Stefanos, a ales să servească din mână, în stilul lui Kyrgios. Adversarul a fost atent și a trimis un "winner" extrem de ușor.
În semifinalele competiției, Tsitsipas îl va întâlni pe Zverev. Cei doi reprezentanți NextGen s-au întâlnit până acum de 7 ori, grecul impunându-se în 5 rânduri. În ultima confruntare, însă, anul acesta la Acapulco, neamțul s-a impus în finală, 6-4, 7-6(3).
Cealaltă semifinală masculină se va stabili astăzi, fiind șanse mari să avem un duel între Nadal și Djokovic, cei care au jucat de-a lungul timpului 4 finale la Roland Garros, "Matadorul" impunându-se în toate. Rafa îl întâlnește pe Schwartzman, în sferturi, în timp ce Nole va da piept cu Berrettini.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44